Kunststof kozijnen met zonwerend glas

Geplaatst op 12 juni 2019

Multi Kozijn - zonwerend glas

De familie Bremmer uit Leusden woont in een eengezinswoning uit 1989. De voorzijde van de woning is zuid georiënteerd. “Bij zonnig weer moesten we tot voor kort de overgordijnen sluiten omdat anders het granieten aanrecht té heet werd,” blikt mevrouw Bremmer terug. Inmiddels heeft ze kunststof kozijnen met zonwerend glas. “Wát een verademing.”

Kunststof ramen en gevelbekleding

Ze vertelt: “Op de bovenverdieping werd het hout van de kozijnen slecht, beneden lekten de ramen. Omdat de zon erop brandt in de zomer, hebben de kozijnen duidelijk veel te lijden. Boven hebben we voor een kunststof draaikiepraam gekozen en beneden voor een onderhoudsarm vast raam. De houten gevelbekleding is vervangen door Keralit gevelbekleding. Een fantastisch vooruitzicht dat mijn man de ladder niet meer op hoeft om de woning te schilderen.”

Zonwerend triple glas

Doordat de ramen voorzien zijn van zonwerend triple glas loopt de temperatuur in de keuken ’s zomers niet zo hoog op en hoeven Alex en Rika zich niet op te sluiten achter hun gordijnen. “We kijken nu lekker naar buiten. Reken maar dat dit iets doet met ons woongenot.”

Kunststof kozijnen hebben sterke isolerende eigenschappen

Aan de binnenzijde zijn de kozijnen wit, van buiten zwart met een houtnerf profilering. Het draaideel van het draaikiepraam is net als de voordeur bordeauxrood. Doordat kunststof beter isoleert, hebben de Bremmers minder last van straatlawaai. “Voorheen hoorden we het binnen als buiten een auto iets te hard tegen een verkeersdrempel reed. Nu niet meer. Ik ga er vanuit dat de energierekening ook daalt dankzij de sterke isolerende eigenschappen van de kozijnen.”

Inmeten, plaatsen, afwerken, opruimen

Om het woongenot nóg verder te verhogen heeft de familie direct een hor geleverd gekregen bij het draaikiepraam. Ze zijn helemaal blij met de stap die ze eerder dit jaar gezet hebben. “Niets dan positiviteit over Multi Kozijn. We vielen onaangekondigd de showroom in Spakenburg binnen en zijn keurig geholpen. Alles ging perfect. Van inmeten, plaatsen tot afwerken en opruimen. Heel blij mee. Écht!”

Ook zonwerend glas?

Wilt u ook deze zomer een koele woning? U bent van harte welkom voor een vrijblijvend woonadvies op maat. Kom langs in de Multi Kozijn showroom aan de Haarbrug in Bunschoten.