Een koel en duurzaam huis dankzij onderhoudsarme kozijnen

Geplaatst op 5 juni 2020

MultiKozijn kunststof kozijnen - kunststof kozijnen in Hoogland___4937

Een koel en duurzaam huis dankzij onderhoudsarme kozijnen

De familie Verhage kocht in september vorig jaar een twee-onder-een-kapwoning uit 1993 in Hoogland. “Er moest wel het een en ander aan gebeuren. Sowieso waren alle houten kozijnen, ramen en deuren aan een verfbeurt toe. Maar dat liep anders.

De kozijnen waren ouder en verrotter dan gedacht. Een lik verf zou dat niet veranderen. “Er zat niets anders op dan alles te vervangen door onderhoudsarme kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. We deden een buurtonderzoekje en kwamen bij Multi Kozijn terecht.”

Nooit meer kozijnen schilderen

Annika denkt terug: “Zij hebben echt álles is aangepakt. Van de ramen, garagedeur, voordeur, achterdeur, balkondeur tot schuifpui en wel 30 ramen. Mooi geworden hoor. Antracietkleurig met gebroken wit. In een houtlook nerf zodat het verschil met houten kozijnen amper zichtbaar is. In de omgeving krijgen we veel complimenten dat onze kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpui exact op hout lijken. Wel met één groot verschil: wij hoeven ze nooit meer te schilderen.”

Voordeur sluit hermetisch

Afgelopen winter merkte de familie Verhage dat de tocht via de kieren van de voordeur naar binnen kwam en dat de ramen met dubbelglas veel trek veroorzaakten. “Dát zal met onze nieuwe kunststof voordeur aankomende winter hopelijk wel anders zijn,” vermoedt Annika. “Ook deze zomer hoop ik koel te zitten, want isolatie werkt in de zomer natuurlijk ook. De warmte houden we mooi buiten, want de voordeur sluit hermetisch.”

Ramen met zonwerend glas

De hitte dreigde vooral voor de zolder een probleem te worden. Hier bevindt zich de werkkamer van Annika’s man. Annika schetst: “De zolder bestaat uit een flinke glaspartij: vier grote ramen en een glazen balkondeur naar het dakterras. Behalve de hoeveelheid ramen betreft het ook nog eens een plat dak en dat allemaal vol op het zuiden. Een broeikas dus! We hebben hier nu kunststof ramen geplaatst met isolerende kunststof kozijnen en een kunststof balkondeur. Het dubbel glas is vervangen door HR++ zonwerend glas en buitenzijde plaatsen we nog screens.”

Kunststof kozijnen met zonwerend glas

Op de kinderkamer heeft de familie Verhage voldoende aan kunststof draaikiepramen met zonwerend glas. “Met verduisterende gordijnen blijft het daar heerlijk koel. Het verschil tussen de oude houten kozijnen met dubbelglas en de kunststof kozijnen met zonwerend glas (HR++ isolatieglas) is nu al goed voelbaar.”

Showroom in Bunschoten

Annika kijkt terug op een prettige samenwerking Multi Kozijn. “Toen wij het huis kochten, waren mensen verderop uit de straat aan het klussen. Zij hadden door Multi Kozijn de zuidkant van de woning van kunststof ramen en deuren laten voorzien.” Annika en haar man bezochten na meerdere positieve verhalen over de Multi Kozijn showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten. “Ook dát voelde goed dus de keuze was snel gemaakt. Na zo’n tweeënhalve week monteurs over de vloer zat alles erin en genieten we nu iedere dag van onze duurzame aanschaf.”

Bekijk voor meer foto’s bij dit verhaal deze pagina.