Schuine gevel vervangen door kunststof in Amersfoort

Geplaatst op 28 maart 2022

Multi kozijn - referentie - Noordhof - Schuine gevel is nu van onderhoudsarm kunststof

De schuine gevel is nu van onderhoudsarm kunststof

Harry en zijn vrouw betrokken bijna 20 jaar geleden hun woning in de Amersfoortse wijk Nieuwland. Deze milieuvriendelijke wijk staat erom bekend niet het beste hout te hebben gebruikt bij de bouw, dus veel woningen hebben te maken met houtrot.

Harry heeft zijn kozijnen altijd goed onderhouden, dus hij kon vervanging lang uitstellen. Vorig jaar was hij dan toch echt aan de beurt met zijn achtergevel van zijn woning op de zuidzijde. “Op de rotte plekken had ik een plaat geplaats zodat het er keurig uitzag, maar je weet natuurlijk dat het binnenin allemaal verrot is.”

Veiligheid in gedrang

Toen Harry een lekkage kreeg, wilde hij de komst van kunststof kozijnen en schuine ramen niet langer uitstellen. De pui is een enorm gevaarte dat zowel de eerste als tweede verdieping beslaat. “We lopen er dagelijks onderdoor en waren bang dat de veiligheid in het gedrang ging komen,” denkt Harry terug. Een goede keuze, zo bleek toen het hout blootlag. “Ik heb vaker rottend hout gezien, maar hier schrok ik van: meters hout waren gewoon weg.”

Zonwerend isolatieglas in kunststof ramen

Meerdere mensen in de straat hadden de redelijk complexe exercitie met die schuine pui al laten verrichten door Multi Kozijn. “Zij kennen als geen ander de constructie. Dus ook wij bezochten de showroom.” De zonnepanelen die voorheen tussen het dubbele glas zaten in de schuine pui zijn verwijderd. Deze brachten amper meer iets op. “Multi Kozijn adviseerde zonwerend isolatieglas in de kunststof ramen. En omdat de hele gevel van glas is en voor inkijkt zorgt, kozen we voor 3 matte en 3 doorzichtige ramen. Mooi hoor!”

Nooit meer schilderen

Harry kijkt terug op een fijne samenwerking met het montageteam. “Professionele en vriendelijke mensen die heel netjes gewerkt hebben. De afwerking is voortreffelijk, ik hoefde zelf niets meer te doen. We merkten direct dat het stiller was in huis. Ook qua isolatie ervaren we nu al verschil. De tocht die we eerder voelde, is weg. Het staat me daarnaast natuurlijk wel aan dat ik niet meer elk jaar die schuine gevel hoef te schilderen.”

Zekerheid met VKG Keurmerk

Ik ben echt voor kwaliteit en zekerheid gegaan. Ben ook blij met het VKG Keurmerk dat er op de kozijnen zit. Ik weet van buren dat Multi Kozijn er direct staat als er iets is. Die nazorg vind ik belangrijk. Binnenkort toveren we onze verrotte houten schuifpui om tot een prachtige isolerende, inbraakwerende en onderhoudsarme aluminium schuifpui.