Duurzaamheid voorop, daarom kunststof kozijnen

Geplaatst op 20 juli 2021

Multi Kozijn Spakenburg - Referentie - duurzame kunststof kozijnen in huizen - gevelbekleding

Rick en Rachel Velthof hebben sinds ze hun woning in Huizen kochten al heel wat duurzaamheidsmaatregelen genomen. Toen er twee rotte plekken in het hout van de kozijnen zaten, twijfelden ze geen moment: alle houten kozijnen op de eerste verdieping en de zolder vervangen door kunststof draaikiepramen.

Aan de voorkant van de straat hebben ze tevens de houten gevelbekleding laten vervangen door Keralit gevelbekleding en van de tochtende voordeur hebben ze ook afscheid genomen. De woning is nu te betreden via een sterk isolerende en inbraakwerende kunststof voordeur.

Subsidie op duurzame kunststof kozijnen met isolatieglas

De familie heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo rijdt Rick elektrisch, hebben ze zonnepanelen op het dak liggen en hebben ze al heel wat isolerende maatregelen genomen. Via de ISDE is er overheidssubsidie te krijgen, maar in eerste instantie gold dat niet voor Rick en Rachel.

Investeren in duurzaamheid

Rick: “Je moet minimaal twee isolerende maatregelen nemen, wil je aanspraak kunnen maken op een subsidie. De vloerisolatie van drie jaar geleden telde niet meer mee en de gevelisolatie hadden we zelf gedaan,” denkt Rick terug. Rick zocht contact met de Rijksoverheid. Zij zagen in dat er veel in duurzaamheid geïnvesteerd is en maakte een uitzondering. Ook de gevelbekleding mocht hij als isolatie opvoeren.

Gevoel van vertrouwen

De keuze voor Multi Kozijn was snel gemaakt. “Iedereen uit het Gooi bezoekt de showroom van Multi Kozijn als ze op zoek zijn naar onderhoudsarme kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui, denk ik. Wij zijn ook bij andere aanbieders geweest. Er zijn goedkopere partijen, maar het gaat om het gevoel van vertrouwen. Ik hoef niet het onderste uit de kan, ik wil service en garantie. En vooral geen gedoe. Zowel in de pre-sale als achteraf was dat top. De jongens die hier 2 weken in coronatijd hebben gewerkt, waren netjes en beleefd. Toch best fijn dat je je niet hoeft te irriteren als je thuis aan het werk bent.”

Isolerende kozijnen met zonwerend glas

Rick is benieuwd wat de isolatie van de kozijnen in combinatie met zonwerend isolatieglas doen deze zomer. “De slaapkamer ligt namelijk op de zuidkant en daar liepen de temperaturen in de zomer voorheen flink op.” Een airco is natuurlijk geen optie, want zulke energievreters komen er bij de familie Velthof niet in. Dat mag duidelijk zijn.

Keuze uit 150 kleuren

“Kleuren van kozijnen zijn smaakgevoelig. Wij wilden graag antraciet, maar je kijkt ook naar het straatbeeld. De buren hebben donkergroene kozijnen. Om zeker te weten dat dit mooi is bij elkaar zijn we naar een wijk gegaan waar deze kleuren naast elkaar gebruikt zijn. Het is een prachtig gezicht. Verschillende mensen uit ons rijtje zijn al komen informeren naar onze kunststof kozijnen. Ik kan alleen maar positief zijn.”

=> Meer foto’s van deze kozijnrenovatie in Huizen treft u op onze referentiepagina.

Wilt u ook duurzame kunststof kozijnen in uw woning?

Bent u benieuwd naar úw mogelijkheden in kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui? Neem dan vrijblijvend contact op met Multi Kozijn of bezoek de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten. U bent ook altijd van harte welkom om referentieprojecten te bezoeken.