Een prachtige matzwarte volglazen aluminium vouwwand

Geplaatst op 28 maart 2022

Multi Kozijn Spakenburg Bunschoten - aluminium vouwwand

We hebben allemaal wel een bepaalde woonwens. Denk aan een schuifpui en een dakkapel. Of net als Bastiaan Muijs uit Bunschoten aan een vouwwand over de volledige breedte van je woning. “Je haalt niet alleen heel veel licht binnen met een volglazen vouwwand, je kunt de harmonicadeuren ook multifunctioneel gebruiken.”

Gelukkig viel zijn vrouw Savannah ook direct voor de volglazen vouwwand die ze samen in de showroom van Multi Kozijn in Bunschoten bekeken. Inmiddels geniet dit jonge gezin alweer een jaar van de aluminium harmonicadeuren die zowel aan de binnenkant als buitenkant zwart zijn. Hierdoor steekt de aanwinst prachtig af tegen het crèmekleurige interieur. De decoratieve binnenzonwering van Verosol  en de zwarte binnendeuren maken het geheel zeer stijlvol af.

Binnen en buiten zijn één

Het stel koos voor een aluminium vouwwand omdat ze deze behalve stevig en chic ook strak en elegant vinden. “We krijgen erg veel leuke reacties van mensen,” vertelt Savannah die vooral blij is met de veelzijdigheid van haar achterpui. Ze gebruikt bij koeler weer enkel de loopdeur aan de rechterzijde. Als de temperatuur het toelaat, zet ze twee delen open zoals bij openslaande deuren en in de zomer zet ze de hele wand open zodat binnen en buiten écht één zijn.

Harmonicadeuren volledig open

“De harmonica vouwwand is in een handomdraai praktisch helemaal open te vouwen waardoor de achtergevel volledig verdwenen lijkt. Zo ontstaat er één grote opening naar de tuin. Hierdoor is de woning opeens 11 meter groter. Een prachtig gezicht! De tuin hoort dan opeens bij de woning. Als je buiten zit, ervaar je het tegenovergestelde: dan doet binnen mee. Als de gehele vouwwand opengeschoven is, verdwijnt deze in een klein pakketje aan de zijkant tegen de muur.”

=> Bekijk meer foto’s van deze woning met aluminium vouwwand van Solarlux

Aluminium vouwwand van Solarlux

Het viel de familie Muijs op dat mensen denken dat er veel beestje naar binnen vliegen als je de gehele glazen vouwwand openzet, maar het tegendeel is waar. “Ik heb afgelopen zomer geen beestjes gezien, hooguit een keer een verdwaalde vlieg die al snel de weg weer naar buiten wist te vinden. We hebben juist mínder insecten binnen dan voordat we de vouwwand hadden.”

Bezoek de showroom in Bunschoten

Bent u geïnteresseerd in een isolerende en inbraakwerende volglazen aluminium vouwwand van Solarlux of heeft u andere woonwensen zoals kunststof kozijnen, een dakkapel, een veranda of een lammellendak voor outdoor living? Neem dan vrijblijvend contact op en maak een afspraak in de showroom van Multi Kozijn aan de Haarbrug in Bunschoten.