Koperkleurige kunststof kozijnen in Zeewolde

Geplaatst op 6 juli 2020

Multi Kozijn - Koperkleurige kunststof kozijnen in Zeewolde 4800

Met het blote oog zie je amper verschil met de eerdere situatie, maar de woning van Bert Schouten uit Zeewolde heeft een compleet nieuwe voorgevel. Voorheen was alles van hout, nu heeft hij een kunststof voordeur, keukenraam en gevelbekleding.

De houten kozijnen en de voordeur waren na 20 jaar op. Tussen de platen van de gevelbekleding zaten kieren van meer dan een centimeter. Bij mensen uit de straat had Bert het goede voorbeeld al gezien: hout moest plaatsmaken voor isolerend kunststof. “We hebben vanuit de bouw een oranje/koperachtige kleur kozijnen, ramen en deuren. Die kleur wilde ik graag behouden. Dat was voor Multi Kozijn geen probleem.”

Isolerende kozijnen met zonwerend glas

Bert heeft zich na het advies van straatbewoners goed laten informeren in de showroom bij Multi Kozijn. “Ik heb ze het hemd van het lijf gevraagd. Over onder meer de houtnerf structuur, slanke rolbandscharnieren en zonwerend glas.”
Dat kunststof kozijnen, ramen en deuren isoleren, ervaarde Bert vorige maand aan den lijve. “Op een snikhete dag was het bij de buren 25 graden terwijl bij mij binnen de temperatuur opliep tot slechts 21 graden.”

Geluidswerende ramen en deuren

Behalve die isolatie viel hem nog iets op. Hij vertelt: “Toen de kunststof voorgevel er net in zat, zag ik opeens zwaailampen. Bleek het de vuilnisauto te zijn die ik niet aan had horen komen. Dat was een vreemde gewaarwording. De kunststof voordeur, de ramen en de gevelbekleding werken niet alleen isolerend, maar ook behoorlijk geluidswerend.”

Inbraakveilige voordeur

Als Bert ooit nog een L-keuken wil, dan is hij er met de lambrisering die hij heeft laten plaatsen onder het keukenraam alvast op voorbereid. Als je goed kijkt, valt het op dat het glas naast de voordeur iets is doorgetrokken naar beneden. Verder is met het blote oog niet te zien dat hij een nieuwe voorgevel heeft. Meer foto’s van deze renovatie treft u op onze referentiepagina.

Nooit meer schilderen

Waar 13 van de 15 bewoners in de straat hun woning nog moeten schilderen, is dat voor Bert verleden tijd. Tenminste aan de voorzijde van zijn woning. Over een paar jaar wil hij aan de achterzijde van de woning zijn kozijnen, ramen en achterdeur aanpakken.

Meer informatie over kunststof kozijnen in Zeewolde of bij u thuis

Wilt u net als Bert uw houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui? Neem dan contact met Multi Kozijn of bezoek de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten voor een woonadvies op maat.