Nooit meer het kunststof keukenraam en de dakkapel schilderen

Geplaatst op 9 september 2022

Multi kozijn - referentie - Noordhof - Schuine gevel is nu van onderhoudsarm kunststof

Nooit meer het kunststof keukenraam en de dakkapel schilderen

Kees Bremer uit Ermelo vond het schilderen van zij geschakelde woning uit het jaar 1975 maar duur en tijdrovend. “En omdat ik ook een dagje ouder wordt, klim ik liever niet meer naar de dakkapel. Bovendien was een balk rot. Ik heb nu een onderhoudsarm kunststof kozijn in de dakkapel, probleem opgelost.”

“Omdat Multi Kozijn toch bezig was, hebben we gelijk het keukenraam vervangen. Dit was een oud kozijn met een ijzeren uitzetraam waardoor het altijd koud was in de keuken. Dankzij het kunststof raam is de tocht verleden tijd. Duurzaam bezig zijn, vind ik belangrijk. Maar de overstap naar kunststof was me niet direct te doen om de energiekosten te drukken. Gezien de energieprijzen van tegenwoordig ben ik natuurlijk extra blij dat we het dubbele glas in de kunststof dakkapel en het keukenraam vervangen hebben door HR++ isolatieglas.”

Kunststof kozijnen lijken op hout

De kleur van het keukenraam en de dakkapel is gelijk aan die van de overgebleven houten kozijnen. “Donkergroen, tegen het zwart aan. Je ziet amper dat geen hout is. Dat komt behalve door de houtnerf die op het kunststof kozijn zit door de rechte houtverbinding waar houten kozijnen bekend om staan,” weet Kees.

Zekerheid met VKG Keurmerk

Kees koos voor Multi Kozijn nadat hij zich had ondergedompeld in de wereld van kunststof kozijnen. “Ik heb me er eerst flink in verdiept. Multi Kozijn voelde betrouwbaar. Qua website, informatieverstrekking en uitstraling: ze rijden in keurige busjes. Ook de fabriek in Noord-Holland waar alle kozijnen vandaan komen, gaf me een goed gevoel. En niet te vergeten het feit dat ze lid zijn van de branchevereniging VKG. Dat geeft allemaal extra zekerheid.”

Alle ramen en deuren van kunststof

Harry kijkt terug op een fijne samenwerking met het montageteam. “Professionele en vriendelijke mensen die heel netjes gewerkt hebben. De afwerking is voortreffelijk, ik hoefde zelf niets meer te doen. We merkten direct dat het stiller was in huis. Ook qua isolatie ervaren we nu al verschil. De tocht die we eerder voelde, is weg. Het staat me daarnaast natuurlijk wel aan dat ik niet meer elk jaar die schuine gevel hoef te schilderen.”

Beneden kan Kees de woning zelf nog wel schilderen. “Maar het meest ideale is natuurlijk dat alle ramen en deuren in de toekomst van kunststof zijn. De dakkapel en het keukenraam zijn een mooi begin,” besluit hij.