Onderhoudsarme kozijnen in Nieuwland

Geplaatst op 24 juli 2020

Multi Kozijn kunststof kozijnen - onderhoudsarme kozijnen in Nieuwland

Als je het niet weet, zie je het niet. De kozijnen van de woning van Anneke Langeraar zijn van kunststof. In de kleur blauw, net als de rest van de woningen in de straat. Groot verschil tussen Annekes kozijnen en die van de andere straatbewoners: geen rottend hout, maar onderhoudsarme kozijnen, ramen en deuren die dankzij de houtnerf sterk op hout lijken.

Doordat het verschil tussen hout en kunststof met het blote oog amper zichtbaar is, was het voor het zicht geen probleem dat Anneke alleen de achterzijde van de woning van kunststof wilde voorzien. “De noordkant heeft weinig te lijden gehad en kan nog wel even mee,” vond ze.

Kunststof tuindeuren

Met het vervangen van de kozijnen, ramen en deuren aan de achterzijde heeft ze meteen voor een modernere uitstraling gekozen. Dat zit ‘m vooral in de verdeling van de stijlen. Ze vertelt: “Op de begane grond bevindt zich de woonkeuken met openslaande tuindeuren naar het terras. De oude tuindeuren zijn vervangen door kunststof openslaande tuindeuren. Twee kleinere ramen zijn nu twee grote ramen, zonder tussenstijlen. Het was zeer prettig dat Multi Kozijn zo goed meedacht.”

Verosol binnenzonwering

Anneke vertelt: “Op de eerste verdieping bevindt zich de huiskamer. Zowel het raam als het stuk eronder zijn vervangen door een draaikiepraam waar standaard vier ventilatiestanden opzitten. Compleet voorzien van horren. Op de tweede etage hebben we op de nieuwe draaikiepramen met zonwerend isolatieglas. Net als op de begane grond hebben we hier gekozen voor Verosol raamdecoratie: plissés met een aluminium coating tegen de warmte. Mijn man vindt het prettig om op de studeerkamer met het licht te kunnen spelen.” Alleen op de derde verdieping komt er nog verf aan te pas. “Deze is later geplaatst en is van hardhout. Daar kunnen we nog wel even mee vooruit.”

Onderhoudsarme ramen en deuren

Toen Anneke en haar man twee jaar geleden de woning kochten, was ze niet verrast dat de kozijnen verrot waren. “Ik kom uit de Amersfoortse wijk Nieuwland en kende de situatie van de mindere kwaliteit vurenhouten kozijnen in de wijk. We hebben voor aanschaf een bouwkundige keuring laten verrichten en die sprak boekdelen. We hadden toen al besloten om voor onderhoudsarme kozijnen, ramen en openslaande deuren te kiezen. Toen we de sleutel kregen, hebben we toch de schilder nog even laten komen, maar ook die was duidelijk.

Offertes opvragen

Anneke kan zich goed herinneren waarom ze ervoor koos om met Multi Kozijn in zee te gaan. “We hadden ze al vaak in de buurt zien rondrijden. Ik ben gaan rondvragen hoe anderen de samenwerking ervaren hadden. Na alleen maar positieve ervaringen hebben we bij dit bedrijf uit Bunschoten een offerte opgevraagd. We hadden ergens anders een tweede offerte opgevraagd, maar die moet nog komen,” denkt ze terug. “Multi Kozijn pakte vanaf het eerste moment onze ideeën kordaat en vol enthousiasme op.”

Meer weten over onderhoudsarme kozijnen?

Bent u ook toe aan onderhoudsarme kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui? Neem dan contact op met Multi Kozijn of bezoek de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.