Els en Berry Veltman uit de Amersfoortse wijk Kattenbroek waren na 30 jaar gedoe helemaal klaar met hun slechte sluitende en kwalitatief slechte vurenhouten kozijnen. “Berry heeft de kozijnen altijd goed onderhouden, maar je prikte zo door de kozijnen van de slaapkamers.” Dat was het moment waarop zij in de hele woning kunststof kozijnen wilde hebben. Van het een rolden ze in het ander en inmiddels zijn álle kozijnen, ramen, deuren en een schuifpui van kunststof. Els: “Om ze zelf van binnenuit te kunnen zemen, kozen we voor de slaapkamers voor draaikiepramen.”

Hele woning voorzien van kunststof kozijnen

Els gaat verder: “We zitten vaak in de keuken, daar tochtte het en was er veel lawaai van de straat dus daar wilden we uiteindelijk ook iets mee. En omdat de keuken qua kozijn in verbinding staat met de garage, kwam ook de vervanging van de schuifpui van de garage in beeld. Afijn, we hebben maar gelijk de hele woning in het kunststof gezet.” Zelfs de schuifpui van de garage is nu een prachtige antracietkleurig kunststof schuifpui. Ook hebben zij kunststof kozijnen die op hout lijken door de houtnerfstructuur en hebben zij een kunststof voordeur.

Doordat de familie langs een drukke weg woont was er altijd veel lawaai. Dankzij de combinatie van kunststof kozijnen, ramen, deuren en de schuifpui in combinatie met HR++ isolatieglas is het binnen duidelijk stiller.  “Hopelijk merken we ook nog iets aan onze energierekening, maar het was ons vooral om gemak en comfort te doen. We hoeven onze woning nooit meer te schilderen,” besluit Berry blij.

Lees ook het hele verhaal over de verbouwing van Els en Berry.