Minder onderhoud met kunststof kozijnen

Geplaatst op 19 december 2023

Minder onderhoud met kunststof kozijnen - Kozijnrenovatie in Amersfoort - Multi Kozijn

De houten kozijnen van de Amersfoortse hoekwoning van Monique van Ojen moesten hoognodig geschilderd worden en sommige delen waren zelfs aan vervanging toe. “Ik was klaar voor onderhoudsarme kozijnen, ramen en deuren,” denkt ze terug. Monique heeft nu minder onderhoud met kunststof kozijnen. Een van haar buren had deze onderhoudsarme omslag ook gemaakt en was erg enthousiast en tevreden over Multi Kozijn.

“Ik bezocht de showroom van Multi Kozijn en dat voelde meteen goed. Nog geen zeven maanden later was de voorzijde van mijn woning keurig voorzien van een nieuwe kunststof voordeur en acht kunststof ramen. De bordeauxrode staande gevelpanelen hebben net als de ramen en deuren plaats gemaakt voor een prachtige antracietkleur. Ik heb een heel nieuw huis,” lacht ze.

Extra draaikiepraam

Monique woont sinds 1994 in de Amersfoortse wijk Hoogland. Omdat de voorzijde van haar hoekwoning op het zuiden ligt, was het hout zo langzamerhand aan vervanging toe. “Ik heb beneden bij de woonkamer direct maar een extra raam laten plaatsen op de plek waar voorheen een deur zat. Veel mooier nu.”

Onderhoudsarme gevelbekleding

Behalve de ramen, de bijbehorende kunststof kozijnen en de staande gevelpanelen heeft Monique ook de liggende houten gevelbekleding vervangen door Keralit gevelbekleding. Aan de voorzijde hoeft niets meer geschilderd te worden,” zegt ze tevreden. We hebben nu minder onderhoud aan de kunststof kozijnen.

Draaikiepramen met ventilatiestanden

De draaikiepramen zijn volgens Monique ideaal. “Laatst zat er vogelpoep op het raam. Je draait dan zo het raam naar binnen open en poetst de viezigheid gemakkelijk weg. Ook heel fijn met ramenzemen. En doordat ik het draaikiepraam vaak nét iets open kiep, heb ik ook geen ventilatieroosters meer nodig.”

Zwarte decoratieve binnenzonwering van Verosol

Monique heeft op alle ramen binnenzonwering van Verosol laten plaatsen. Zwarte raamdecoratie met een zonwerende werking. Het maakt de kozijnrenovatie helemaal af. Ondanks dat er aan de achterzijde van de woning geen nieuwe kozijnen, ramen of deuren geplaatst zijn, heeft ze ook daar alle ramen voorzien van zwarte plissé gordijnen van Verosol. Om geen last te hebben van ongedierte in haar slaapkamer heeft ze daar voor een insectenhor gekozen.

Blij met donkere kozijnen

Monique vond het best een spannend traject. “Mijn man was net overleden, dus de keuzes rondom de kunststof kozijnen kwamen geheel op mij aan. Maar gelukkig ging dat helemaal goed. Ben echt blij met deze metamorfose. De donkere kozijnen, ramen, deuren en gevelbekleding hebben het hele huis extra klasse gegeven.”

Maak een afspraak in onze showroom

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak voor een bezoek in de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.

Bekijk ook alle foto’s van de verbouwing van Monique van Ojen.