De kunst van zorgeloos & comfortabel wonen

De kunst van zorgeloos & comfortabel wonen

Duurzaamheid

Duurzaam renoveren en energiezuinig wonen

 Bent u voornemens uw woning te verbouwen? Zorg dan dat u duurzaam renoveert. Met het akkoord van Parijs in het achterhoofd is het verstandig om zowel tijdens nieuwbouw als tijdens verbouwingen zo duurzaam mogelijk te renoveren.

Duurzaam renoveren

Duurzaam renoveren is niet alleen belangrijk voor het milieu, het scheelt u aanzienlijk in uw energiekosten (en dus uw portemonnee). Denk behalve aan zonnepanelen en een warmtepomp ook aan isolerende kunststof kozijnen. Het Energie Kozijn is hét kozijn van de toekomst.

Nul-op-de-meter

U kent de begrippen wel: nul-op-de-meter, energieneutraal wonen en passief bouwen. Omdat onze kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien zó sterk isoleren, mogen we ons Energie Kozijn een passief kozijn noemen. Het is niet voor niets dat dit kozijn valt onder de Energiebespaarlening. U lost met een beetje geluk uw lening af, met het bedrag dat u maandelijks bespaart op uw energierekening.

Extra duurzaam met het Energie Kozijn

Het Energie Kozijn is opgebouwd uit Schüco Living profielen, voorzien van triple glas. U kiest de kleur en de uitstraling die past bij uw smaak en de stijl van uw woning. Met dit kozijn bespaart u maar liefst 40% in vergelijking met de huidige generatie kunststof kozijnen (Hollands accent met HR++ glas). De U-window waarde (warmtedoorgangscoëfficiënt) geeft de isolatiewaarde aan. Hoe lager dit getal, hoe beter de isolerende werking.

U-window waardes ter vergelijking:

  Uwindow-waarde
Hout met enkel glas 4,7 W/m2K
Hout met dubbel glas 2,8 W/m2K
Select Windows Hollands accent met HR++ glas 1,4 W/m2K
Select Windows Hollands Facet of Hollands Blok met HR++ glas 1,31 W/m2K
Select Windows Energie Kozijn (Hollands Blok of Hollands Facet met triple glas) 0,88 W/m2K

*De U-window waarde wordt uitgedrukt in W/m²K oftewel de hoeveelheid warmte (Watt) die door een vierkante meter (m²) glas verloren gaat bij een temperatuurverschil van 1 graad Kelvin (K) tussen binnen- en buitenkant van het glas.

Voordelen sterk isolerende kozijnen

  • sterke isolatie tegen kou, warmte en geluid;
  • de Schüco profielen zijn er in verschillende uitvoeringen;
  • in 150 kleuren en structuren verkrijgbaar, ook in LIGNA;
  • onderhoudsarm (nooit meer schilderen);
  • inbraakwerend;
  • lijken exact op houten kozijnen;
  • waardestijging van uw woning.

Meer weten over duurzaam renoveren?
Heeft u verbouwplannen en wilt u duurzaam renoveren? Maak dan een afspraak in onze showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten. We praten u graag bij over duurzame oplossingen en de mogelijkheden die dat geeft op het gebied van isolerende en onderhoudsarme kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien. En leggen u uit wat het VKG Keurmerk waar wij onder vallen voor u doet!

Multi Kozijn Bunschoten Spakenburg Kunststof kozijnen Multi Kozijn isolerende kozijnen tegen houtrot in Nieuwland Amersfoort Duurzaam renoveren duurzaamheid

Brochure downloaden

Uw gegevens

Vul uw telefoonnummer in en wij bellen u terug.