Kunststof kozijnen voor VvE Lage Boog

Geplaatst op 22 april 2021

Multi Kozijn Spakenburg - referentie kunststof kozijnen voor VvE - kunststof ramen in appartement Amersfoort

Bijna alle 26 appartementen van appartementencomplex Lage Boog in de Amersfoortse wijk Nuland zijn voorzien van kunststof ramen. Omdat de VvE-pot niet toereikend was, moest het in fases. De bewoners die al aan de beurt zijn geweest, zijn blij. Ze zitten warmer, stiller én mooier.

Jacqueline was vorig voorjaar aan de beurt. “Ik ben superblij met mijn kunststof draaikiepramen waar vier ventilatiestanden opzitten. Het dubbelglas is vervangen door HR++ isolatieglas. De jongen die de ramen plaatste, had het al aangekondigd; wát zit ik nu stil zeg. Kunststof kozijnen isoleren super.”

Met kunststof ramen kan de verwarming een tandje lager

De keuze voor kunststof kozijnen was in de VvE snel gemaakt. Toen het complex 21 jaar geleden gebouwd is, zijn vurenhouten kozijnen gebruikt. Deze waren aan vervanging toe. Jacqueline woont er nu 11 jaar en weet dat sommige bewoners last van tocht hadden als ze voor de ramen zaten. “Ik woon aan de gunstige kant van het complex en had daar gelukkig geen ongemak van. Maar nu merk ik wel dat het stukken warmer blijft binnen. De verwarming kan een paar standjes lager.”

Kunststof ramen nooit meer schilderen

Zelf houdt Jacqueline van de uitstraling van hout. “Maar voor een appartementencomplex is kunststof natuurlijk veel slimmer. Het is heel fijn dat we de kunststof kozijnen nooit meer hoeven te schilderen.” Aan de buitenzijde is voor de voor- en achterkant gekozen voor twee kleuren grijs. De zijkanten hebben een roestbruine kleur. Alles met een gladde structuur. “Binnen is het je eigen pakkie aan, dus daar koos ik voor de kleur RAL 9001 in een houtnerfstructuur. Ik ben er superblij mee. Het is zó mooi.”

Schoon en snel werken tijdens montage

“Ik stelde steeds grote klussen in huis uit, omdat de ramen er nog in moesten. Bewoners die me voorgingen, zeiden dat ik daar echt niet op hoefde te wachten, maar dat deed ik toch natuurlijk. Achteraf zie ik dat ik bepaalde zaken onnodig on hold heb gezet. Nu weet ik hoe snel en schoon de monteurs van Multi Kozijn werken. Met machines en liften halen ze de oude kozijnen eruit en plaatsen ze de nieuwe ramen. Een dag later werken ze alles keurig af. Als bewoner merk je er amper iets van. De volgende dag werd alles keurig afgewerkt. Bizar hoe snel dat gaat.”

Kunststof deuren

De houten deuren in het complex zijn voorzien van een overkapping, dus die zijn nog goed. Enkel de twee penthouses op de zesde etage hebben geen overkapping boven de balkondeur. Dat zijn kunststof deuren geworden.

Meer foto’s van deze kozijnrenovatie van VvE Lage Boog in Amersfoort vindt u op onze referentiepagina.

Kunststof kozijnen voor VvE? Bezoek de showroom van Multi Kozijn

De keuze voor Multi Kozijn was voor VvE Lage Boog een logische. Jacqueline: “Ze hebben een goede naam en je ziet ze overal. Bovendien zitten ze lekker dichtbij. Ze werken heel geroutineerd en zijn echt aardige lui. Het is ook fijn dat je in de showroom de mogelijkheden kunt bekijken. Een aanrader.”