Altijd stijlvol droog met een lamellendak van Brustor in de tuin

Geplaatst op 14 mei 2021

Multi Kozijn Spakenburg - referentie lamellendak van Brustor in Amersfoort

De familie te Rijdt en Multi Kozijn gaan al lang terug. Bas weet het nog goed: “Ongeveer 15 jaar geleden heeft dit bedrijf in onze oude woning álle houten kozijnen vervangen door isolerende kunststof kozijnen, ramen, deuren en een schuifpui. Dat is zo goed bevallen dan we nu weer bij ze uitkwamen.”

Bas denkt terug: “Al je kozijnen vervangen heeft veel impact. Je hele huis zit vol gaten. Doordat Multi Kozijn goed voorbereid was, zaten de kunststof kozijnen er binnen 48 uur in. De organisatie is strak. Het was heel duidelijk wat zij deden en wat voor onze rekening kwam. Ze hebben voor alle onderdelen een apart persoon. Voor verkoop, service en planning en onderling hebben zij ook contact en staat bij allemaal service voorop. Dat zie je. Tijdens zo’n groot project gaan er soms dingen mis, dat is logisch. De vraag is hoe een bedrijf daarmee omgaat. Bij ons was de service en nazorg uitstekend.”

Dakkapellen en overkapping

Na 27 jaar verhuisde Bas met zijn gezin naar een mooie twee onder-een-kap woning in Amersfoort. De kozijnen zijn van een goede kwaliteit hardhout, dus daar hoefde niets aan te gebeuren. Maar er lag wel een wens voor twee dakkapellen en een overkapping. Omdat Multi Kozijn een fijn en veilig gevoel achter had gelaten, wist Bas bij wie hij moest aankloppen.

Verosol raamdecoratie

Bas: “Opnieuw superspannend. Je hebt net een huis gekocht voor veel te veel geld en dan zitten er gelijk al twee gaten van vier bij vier in het dak.” Uiteindelijk vergeet je dat snel en inmiddels staan de dakkapellen erop. In de kunststof ramen zitten draaikiepramen waar standaard vier ventilatiestanden opzitten. De insectenhorren klikt Bas er vanuit binnen aan de buitenzijde op. Alles past perfect. Aan de binnenzijde zit Verosol raamdecoratie. Zon- en warmtewerend met behoud van zicht naar buiten.

Bekijk meer foto’s van de dakkapellen van de familie te Rijdt op onze referentie pagina

Lamellendak van Brustor

De familie wilde graag een overkapping achter de woning zodat ze droog van binnen naar de garage konden. “Maar zo’n dichte overkapping maakt het huis vaak donker. Om er gevoel bij te krijgen, sprongen we met eigenaar Lambert in de auto om naar zijn Brustor overkapping te kijken. Zó mooi. We waren direct verkocht.

Kleurkeuze overkapping

Het lamellen dak van de Brustor overkapping gaat automatisch dicht als het regent en opent vanzelf als de zon schijnt. Zo kun je altijd droog de oversteek maken. Ieder lamel heeft z’n eigen gootje dus het druppelt ook niet na. Het enige twijfelgeval voor de familie te Rijdt was de kleur. “We konden voor de lamellen, screens en de paal een aparte kleur kiezen. Weer sprongen we in de auto, dit keer naar de moeder van Lambert. Ook zij had een Brustor, maar dan weer in andere kleuren als de overkapping van Lambert. We hebben al het goede gecombineerd en er een eigen smaak aan gegeven. Prachtig!”

Bekijk meer foto’s van het lamellendak van Brustor van de familie te Rijdt op onze referentie pagina

Geen meerwerk

Tijdens het bouwen van het lamellendak van Brustor wilden we eigenlijk nog een extra verticale paal om de elektriciteitsdraden in weg te werken zodat er bij de horizontale paal ruimte bleef voor een screen. Dat nemen ze dan ook nog op de valreep mee. Over meerwerk hebben ze het niet gehad. Dat is Multi Kozijn ten voeten uit!”

Ook stijlvol verbouwen? Bezoek de showroom van Multi Kozijn

De keuze voor Multi Kozijn was voor de familie te Rijdt een logische: “We waren 15 jaar geleden al tevreden en durfden het daarom nu opnieuw aan. Ze hebben een goede naam en je ziet ze overal. Het is ook fijn dat je in de showroom en bij diverse referentieadressen de mogelijkheden van – in ons geval- het lamellendak van Brustor kunt bekijken.”