“Echt knap hoe ze in één dag een dakkapel plaatsen”

Geplaatst op 1 maart 2023

Dakkapel bij woning in Bunschoten - Multi Kozijn

Rick de Graaf uit Bunschoten heeft met grote ogen staan kijken hoe snel Multi Kozijn een dakkapel geplaatst heeft op zijn woning. Het is voor hem meer dan duidelijk dat de monteurs precies weten wat ze doen. “Ze zijn ook erg goed op elkaar ingespeeld.”

Rick denkt terug: “We hadden op mijn vrije dinsdag om 7.30 uur afgesproken zodat ik alles goed in de gaten kon houden. Tot mijn verbazing zat er een paar uur later al een levensgroot gat in het dak en om 16.00 uur prijkte er een zes meter lange dakkapel. Volledig afgewerkt. Hoe is het mogelijk he?”

Dakkapel geplaatst binnen één dag

“Het was een fantastisch gezicht hoe de laadbak met onze dakkapel erop de straat in kwam gereden,” vindt Rick. Met een hijskraan is deze over het huis getild. “Met één mannetje buiten en twee binnen is de dakkapel vervolgens met een draadloze afstandsbediening op de voorbereide plek gezet. Toen was het afwerken en klaar. Niet normaal hoe snel een op elkaar ingespeeld monteursteam een dakkapel kan plaatsen. Binnen één dag.”

Dakkapellen met kunststof kozijnen

Zoals afgesproken zijn de kunststof kozijnen van de zes meter lange dakkapel aan de buitenzijde antraciet en van binnen crèmekleurig. Zowel de drie vaste ramen als de drie draaikiepramen zijn voorzien zijn van HR++ isolatieglas. “Ik heb gelijk maar exact passende horren bijbesteld. Wel zo handig.”

Stijgende woningwaarde dankzij dakkapel

Vanaf het moment dat de dakkapel op de woning zat, was de woning van het gezin De Graaf zo’n halve ton meer waard. Volgens de makelaar komt dit omdat de woning opeens 2 à 3 slaapkamers extra heeft. “We hebben de aanschaf er dus direct uit. Al gaat het ons nu vooral om de extra ruimte die we als jong gezin nodig hebben. Wát een verschil met voorheen.”

Goede service

Het is wat Rick betreft een prachtig traject geweest. “De monteurs hebben heel netjes gewerkt, dat zie ik ook weleens anders. De service van Multi Kozijn is zoals beloofd top. Als je mailt, krijg je direct reactie.” Rick heeft in de voorbereiding ook buiten het dorp naar een dakkapellen leverancier gekeken. “Maar het is gewoon fijn om in het dorp zelf zaken te doen en vooraf te weten voor wie je kiest en voor welke kwaliteit. Dat de keuze van Multi Kozijn goed is gebleken, is te zien aan onze prachtige isolerende dakkapel die ons een zee aan ruimte heeft gegeven op zolder.”

Ook meer ruimte op zolder?

Wilt u ook meer licht en ruimte op zolder, dan bent u van harte welkom voor een vrijblijvend woonadvies op maat. Kom langs in de Multi Kozijn showroom aan de Haarbrug in Bunschoten.

Bekijk ook alle foto’s van de verbouwing van familie De Graaf.