Multi Kozijn Spakenburg – Kunststof kozijnen

Houten kozijnen

Die bij de stijl van uw woning passen

Niet voor iedere woning zijn de nieuwste ontwikkelingen passend bij de stijl van het huis. Vooral voor monumentale panden of bijvoorbeeld jaren ‘30 huizen zijn houten kozijnen gewild, omdat deze beter bij de woning passen. In panden waar authenticiteit belangrijk is, zijn houten kozijnen dé oplossing.

project-singleBg

De natuurlijkste uitstraling met houten kozijnen voor uw woning

Kozijnen van hout hebben de meest natuurlijke en warme uitstraling. Deze sfeer is uitstekend na te maken met kunststof kozijnen, eventueel zelfs met een houtnerf structuur, maar voor sommige typen woningen is er toch écht hout nodig. Daarom bieden wij bij Multi Kozijn ook houten kozijnen van hoge kwaliteit aan, zodat we ook voor authentieke woningen mooie kozijnen kunnen realiseren.

Houten kozijnen van Multi Kozijn

Houten kozijnen vergen wat meer onderhoud dan kunststof kozijnen, maar hun authentieke look maakt dat veruit goed. Er zitten verschillende voordelen aan houten kozijnen ten opzichte van kunststof of aluminium kozijnen en bij Multi Kozijn bieden we verschillende uitvoeringen houten kozijnen aan van hoge kwaliteit.

Bespaar op energiekosten

Natuurlijke materialen helpen om warme binnen- of juist buiten te houden, afhankelijk van het weer. Hout is van nature isolerend en daarmee een duurzame keuze. Onze kozijnen hebben een hoge isolatiewaarde, zeker als u deze combineert met het juiste isolatieglas. Op deze manier kunt u behoorlijk besparen op uw energierekening. Daarnaast draagt u uw steentje bij aan het milieu door voor natuurlijke materialen te gaan en een duurzame keuze te maken met houten kozijnen.

Perfecte kwaliteit

Bij Multi Kozijn streven we naar kwaliteit, en dus ook in onze materialen. Al ons hout voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit, dat toeziet op veiligheid, bruikbaarheid en milieu. Zeker dankzij onze leveranciers weet u zeker dat de kwaliteit perfect is. U hoeft de eerste tien jaar niet te schilderen. Zo scheelt het u ook aardig wat onderhoudswerk! 

Ook over wind- en waterdichtheid hoeft u zich geen zorgen te maken. In de houten kozijnen bevinden zich twee dichtingen die de kozijnen wind- en waterdicht maken, zodat u geen last heeft van tocht of vocht rondom uw kozijn. Tevens zijn de houten kozijnen van Multi Kozijn ook geluidswerend. 

Uitvoeringen

Bij Multi Kozijn bieden we meerdere uitvoeringen van houten kozijnen aan zodat we voor ieder huis een passend kozijn kunnen aanbieden. Er zijn talrijke vormen van houten kozijnen binnen ons assortiment, zoals ronde kozijnen, afgerond, ovaal of juist een recht kozijn.

Veelgestelde vragen over houten kozijnen

Houten kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk, maar vergen op de lange termijn meer onderhoud dan andere materialen kozijnen. Houtrot kan voorkomen in houten kozijnen, maar is vaak een gevolg van niet goed afgesloten kozijnen. Bij Multi Kozijn gaan we dit tegen door goede dichtingen aan te brengen in het kozijn. Tevens hoeft u de eerste 10 jaar uw kozijnen niet te schilderen, omdat wij kwaliteitshout gebruiken.

Kunststof kozijnen zijn gemaakt van PVC en bieden duurzaamheid en uitstekende isolatie. Houten kozijnen hebben een natuurlijke uitstraling, maar vergen op de lange termijn meer onderhoud om houtrot te voorkomen. Aluminium kozijnen zijn sterk en licht, maar kunnen minder isolerend zijn dan kunststof kozijnen of houten kozijnen. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken, waarbij de keuze afhangt van esthetische voorkeuren, onderhoudsbehoeften en isolatie-eisen.

Natuurlijke materialen spelen een cruciale rol bij het reguleren van temperatuur, zowel binnen als buiten, afhankelijk van de weersomstandigheden. Hout staat bekend om zijn natuurlijke isolerende eigenschappen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is. Onze kozijnen bieden uitstekende isolatieprestaties, vooral wanneer ze worden gecombineerd met hoogwaardig isolatieglas.

Houten kozijnen zijn in de aanschaf over het algemeen vaak duurder dan kunststof en aluminium kozijnen. Houten kozijnen gaan echter wel langer mee dan kunststof kozijnen, en kan de extra kosten dus in sommige gevallen terug betalen in duurzaamheid.

Wilt u meer weten over houten kozijnen?

We helpen u
graag verder!
Persoon hulp
Martijn Multi Kozijn

Onze showroom

exclusief voor u gereserveerd

Benieuwd wat we voor uw woonwens kunnen betekenen? Wij reserveren onze showroom exclusief voor u om u van A tot Z te kunnen begeleiden bij uw woonwensen. Hier kunt u de verschillende opties ervaren om zo tot het perfecte gewenste resultaat te komen. Ons tekenteam zit klaar met koffie!

Bezoek exclusief onze showroom

Voor het maken van een afspraak kunt u ons ook bellen op 033 245 55 30, of mail naar receptie@multikozijn.nl

MULTIKOZIJN-1970604
MULTIKOZIJN-1971126

Voordelen houten kozijnen

 • green-check

  Keuze uit talrijke vormen (rond, schuin, afgerond, ovaal, recht)

 • green-check

  Van nature isolerend en duurzaam

 • green-check

  Wind- en waterdicht

 • green-check

  Geluidsisolerend

 • green-check

  Al het hout voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit

 • green-check

  Passend bij de stijl van jouw woning