Een Schüco aluminium vouwwand met een prachtig uitzicht

Geplaatst op 1 maart 2023

Multi Kozijn - Schüco aluminium vouwwand in Utrecht

De familie kocht anderhalf jaar geleden een prachtige woning uit het jaar 1900 in Utrecht. Pal aan het water. Nog voordat ze er met z’n vieren introkken, renoveerden ze de achtergevel: de houten openslaande deuren en de achterdeur maakten plaats voor een uitbouw met een Schüco aluminium vouwwand.

“Ik wilde de hele achtergevel open kunnen zetten richting de tuin en het water. Afgelopen zomer hebben we dat volop gedaan,” vertelt de bewoner trots. “Het kookeiland en de bar staan richting de pui opgesteld, het voelt daardoor alsof je buiten zit. Ook als de aluminium vouwwand gesloten is, hebben we een heerlijk uitzicht op het gras en de steiger. Heel rustgevend.”

Schüco aluminium vouwwand

Om zijn droom werkelijkheid te maken, ging hij niet over een nacht ijs. Hij bekeek de mogelijkheden van een schuifpui, maar stapte daarvan af omdat deze altijd een vast deel heeft. Hij wilde zonder enige concessie de gehele achtergevel kunnen openen, dus zette hij z’n zoektocht voort richting een aluminium vouwwand.

Smalle aluminium profielen

Hij vergeleek een houten vouwwand met een vouwwand van staal, aluminium en kunststof. Het moest perfect zijn. “Ik had sowieso een vouwwand voor ogen met glas volledig van boven naar beneden, zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een bovenlicht. Met een houten vouwwand houd je amper glas over vanwege de brede profielen, dus die mogelijkheid viel snel af. Staal is erg duur en isoleert matig en dus kozen we uiteindelijk voor de smalle profielen van aluminium.”

Soepele bediening

De bewoner kwam Multi Kozijn tegen op internet en bezocht de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten. Omdat met het merk Solarlux de hoogte niet haalbaar was wat hij graag wilde, week Multi Kozijn uit naar een aluminium vouwwand van Schüco. “Ook al zetten we de 5,4 meter brede en 3 meter hoge vouwwand volledig open, je hebt er maar één vinger voor nodig om de glazen panelen te verplaatsen. Zó soepel loopt de bediening.”

Aluminium vouwwand met isolatieglas

De ranke profielen van de vouwwand zijn zowel aan de binnen- als buitenzijde voorzien van de kleur antraciet, net als de scharnieren en de magneten die de deuren openhouden. In open toestand, houd je een klein pakketje deuren over dat wegvalt achter het gordijn. “Omdat de vouwwand voor het grootste deel uit glas bestaat, dacht ik dat het kouder zou zijn bij het glas, maar dat valt gelukkig honderd procent mee met dit HR++ isolatieglas.

Goede samenwerking

De aannemer die de uitbouw voor z’n rekening nam en de mensen van Multi Kozijn hebben goed overlegd zodat de vouwwand naadloos zou passen. “Hier hebben we weinig zorgen over gehad. De uitvoering was in alle opzichten heel netjes. We kijken terug op een hele goede en prettige samenwerking,” besluit de bewoner tevreden.

Bezoek onze showroom in Bunschoten

Bent u ook geïnteresseerd in een isolerende en inbraakwerende volglazen aluminium vouwwand of heeft u andere woonwensen zoals kunststof kozijnen, een dakkapel of een veranda? Neem dan vrijblijvend contact op en maak een afspraak in de showroom van Multi Kozijn aan de Haarbrug in Bunschoten.

Bekijk ook alle foto’s van het eindresultaat van deze verbouwing.