Isolerende en onderhoudsarme kozijnen in drive-in woning

Geplaatst op 29 november 2023

Isolerende en onderhoudsarme kozijnen in drive-in woning - Kunststof voordeur en kozijnen in Leusden

Een familie uit Noord-Holland kocht vorig jaar een jaren ‘70 drive-in-woning in Leusden. Ze hebben alle binnenmuren weggehaald en vervolgens de woonruimte opnieuw ingedeeld met onder andere isolerende en onderhoudsarme kozijnen. Door die verandering werd ook de voorgevel van de woning opnieuw ingedeeld.

”Voorheen zat de woonkamer boven, na de verbouwing is deze naar beneden verplaatst,” vertelt de vrouw des huizes en ze legt uit: “Waar voorheen de garage zat, bevindt zich nu de woonkamer.” De garagedeur is daarom vervangen door 3 hoge ramen met HR++ doorvalveilig isolatieglas. De kunststof kozijnen zijn in de kleur antraciet en die kleur is doorgetrokken naar de naastgelegen nieuwe kunststof voordeur. “Met de oude houten voordeur was kwalitatief niets mis, maar deze vonden we van het begin af aan niet mooi,” denkt ze terug.

Isolerende en inbraakwerende voordeur

Het is mogelijk om een kunststof voordeur volledig zelf samen te stellen, maar de familie kocht er een uit de folder. Met een hoge glasstrook erin die matcht bij de vaste kunststof ramen van de woonkamer en een gesloten paneel zodat er niet te veel inkijk is. Behalve inbraakwerend is de voordeur isolerend en onderhoudsarm. “Vooral dat laatste vinden mijn man en ik van belang. Nooit meer schilderen, heerlijk!”

Totaal ander aanzicht

Aan de buitenzijde zijn de isolerende en onderhoudsarme kozijnen uitgevoerd in antraciet, aan de binnenkant zijn zowel de voordeur als de raamkozijnen wit van kleur. Dat steekt prachtig af tegen de olijfgroene muren. “We hebben vanaf de voorkamer vrij uitzicht op wat voorheen de oprit was.” Ook van buitenaf heeft de woning een totaal ander aanzicht gekregen. De woning is heerlijk licht, want aan de achterzijde is een serre met veel glas geplaatst.

Zeer tevreden

“De buren van de buren hadden de kozijnen door Multi Kozijn laten vervangen, mede daarom bezochten we de showroom in Bunschoten. De wachttijd was lang, dus we hebben gelijk besteld. Verder niets vergeleken ofzo. Dit voelde gewoon goed.” En ook achteraf is het gezin zeer tevreden over de werkzaamheden die Multi Kozijn voor ze heeft uitgevoerd. “Toen de strip aan de onderkant van de voordeur niet goed vastzat, stonden ze zo weer voor de deur. Zo hoort het.”

Maak een afspraak in onze showroom in Bunschoten

Overweegt u ook een nieuwe kunststof voordeur of kunststof ramen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak voor een bezoek in de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.

Bekijk ook alle foto’s van de woning van dit gezin.