“Kunststof kozijnen betekenen een enorme upgrade van je woning”

Geplaatst op 16 november 2023

Kunststof kozijnen upgrade van je woning - Amersfoort - Multi Kozijn

“Het begon met een houten badkamerraam dat niet open kon. Een kleine twee jaar later hebben we alle houten kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien van de gehele woning vervangen door kunststof,” denkt Odette tevreden terug.

Odette en Wim Balkenende wonen sinds vier jaar met hun hond in hun drive-in-woning in de Amersfoortse wijk Nieuwland. “We hadden geen zin meer om de kozijnen om de vijf jaar te laten schilderen, dus besloten we het kapotte badkamerraam te vervangen door een onderhoudsarm draaikiepraam met Screenline® raamdecoratie tussen het HR++ isolatieglas. Ideaal dat er geen wind, vocht of vuil bij de jaloezieën kan.” De kunststof kozijnen geven een enorme upgrade aan de gehele woning.

Extra kunststof raam

Nu Wim en Odette toch aan het verbouwen waren, besloten ze om te kijken of ze op de eerste verdieping het huiskamerraam groter konden maken. Om zeker te weten dat dit er bij de gemeente doorheen zou komen, besloten ze samen met de architect twee grote kunststof ramen naast elkaar te plaatsen in plaats van één groot raam. “Wát een licht en ruimte biedt dat extra raam zeg. We kijken prachtig mooi uit over het groen van Bunschoten.”

Isolerende voordeur

Alle voordeuren uit de rij woningen in de straat zijn vanuit de bouw, 20 jaar geleden, oranje. “Onze voordeur tochtte enorm dus deze hebben we ook maar gelijk vervangen door een nieuwe, isolerende en inbraakveilige kunststof voordeur in de kleur antraciet. De isolatiewaarde van deze voordeur scheelt zo vreselijk veel in stookkosten,” vertelt Odette. “Ik heb het eigenlijk altijd koud, maar sinds de plaatsing van de isolerende voordeur, heb ik de verwarming nog niet aangehad.”

Om aan de voorzijde van de woning één geheel te creëren, hebben Odette en Wim de garagedeur vervangen door een antracietkleurige isolerende Hörmann garagedeur. Nu zijn alle kozijnen, ramen en deuren aan de voorkant van de woning in de kleur antraciet, net als de steunpilaren die voor de woning staan.

Kunststof schuifpuien

Aan de achterzijde van de woning zijn ook alle ramen vervangen en zijn de houten schuifpuien vervangen door onderhoudsarme, isolerende en inbraakwerende kunststof schuifpuien. Omdat de achterzijde op het zuiden ligt, is hier gekozen voor crèmekleurige kozijnen.

Isolatiewaarde ramen en deuren

“Het was ons in eerste instantie te doen om onderhoudsvriendelijke kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien, maar de isolatiewaarde verraste ons zo dat we doorgepakt hebben. Deze duurzame aanpak scheelt ’s winters veel op je energierekening, maar ook ’s zomers wordt het niet meer zo snikheet binnen,” heeft Odette al gemerkt. “Kunststof kozijnen betekenen een enorme upgrade van je woning.”

Gedreven mensen

We zijn heel blij met de manier waarop we samengewerkt hebben met Multi Kozijn. De keuze was ook snel gemaakt. “We zagen geregeld de busjes van Multi Kozijnen rijden en wij weten uit ervaring dat er vakmensen werken in Bunschoten-Spakenburg. Zij zijn gedreven en leveren vakwerk en kwaliteit.”

Maak een afspraak in onze showroom in Bunschoten

Wilt u ook isolerende kunststof kozijnen in uw gehele woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak voor een bezoek in de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.

Bekijk ook alle foto’s van de nieuwe aanwinsten van de familie Balkenende.