Jaren ’30 woning met kunststof kozijnen

Geplaatst op 11 oktober 2023

Jaren '30 woning met kunststof kozijnen

Wilma Roijen en haar vriend Berthil Lulofs kochten 4 jaar geleden een jaren ‘30 woning in Amersfoort waarvan ze wisten dat er veel aan gedaan moest worden. Ook op het gebied van isolatie. Nét voor de energiecrisis kozen ze behalve voor vloer- en gevelisolatie ook voor kunststof kozijnen, ramen en deuren. Nu wonen zij in een prachtige jaren ’30 woning met kunststof kozijnen.

“Ik vermoed dat de originele kozijnen uit 1930 er nog inzaten. Je went gek genoeg aan tocht, maar het is natuurlijk doodzonde dat de warmte direct naar buiten vloog voordat ik voor kunststof kozijnen koos. Gelukkig hadden we in 2019 in Nederland nog fatsoenlijke energieprijzen, maar toch….. Fijn dat we net op tijd waren om al het hout te vervangen door kunststof en alle ramen te voorzien van HR++ isolatieglas.”

Hoog energielabel in jaren ’30 woning

“Alle kozijnen in het huis zijn nu van kunststof ,” vertelt Wilma. En ze overdrijft niet. Maar liefst 17 ramen, een voordeur, achterdeur en openslaande deuren zijn aan de beurt geweest. “Ik heb het niet tot in detail uitgezocht, maar het energielabel is sterk verbeterd , dat weet ik zeker. Duurzamer wonen dan dit, is niet mogelijk.”

Nooit meer schilderen

Aan de kleur hebben Wilma en Berthil niet veel gedaan, wel aan de kleurverdeling. “Nu zijn alleen de draaiende delen groen met een houtnerfje en de rest is glad wit aan de buitenzijde. Alles is daardoor beter in balans,” vertelt ze tevreden. “Ik hoef mijn voordeur, achterdeur, openslaande deuren én ramen nooit meer te schilderen.”

Veilig ventileren

Aan de vaste ramen is qua uitstraling niet veel veranderd. Ook de voordeur heeft nog steeds aan beide kanten een raam boven de borstwering (Melkmeisje) en in de deur zitten ook nog steeds drie kleine raampjes met melkglas. Op de bovenverdieping is wel een aanpassing: een paar vaste ramen hebben boven plaatsgemaakt voor draaikiepramen met vier ventilatiestanden.

Zeer tevreden

Zo’n grote investering leg je niet zomaar bij iedere partij weg, dus hebben Wilma en Berthil meerdere bedrijven uitgenodigd. Ze denkt terug: “Eén partij vond zo’n oud huis een te grote uitdaging en gaf de klus terug. Een paar bedrijven bleven over; bij Multi Kozijn hadden we het beste gevoel. En dat hebben we goed ingeschat, want het is uitstekend gegaan allemaal. We zijn zeer tevreden.”

Goed contact

Binnen anderhalve week zat alles erin. “Soms is het een beetje onhandig al dat gedoe in je huis, maar de monteurs werkten keurig raam voor raam en deur voor deur alles af. Toen bleek dat een deur niet helemaal goed was afgesteld, stonden ze zo weer voor de deur. Het contact met Multi Kozijn was gedurende het hele traject goed.” Wilma besluit: “Afgelopen winter hebben we al écht verschil gemerkt dankzij de sterk verbeterde isolatie, en ook nu geldt weer: laat de winter maar komen!”

Maak een afspraak in onze showroom in Bunschoten

Overweegt u ook onderhoudsarme kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak voor een bezoek in de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.

Bekijk ook alle foto’s van de jaren ‘30 woning met kunststof kozijnen van Wilma en Berthil.