Dankzij kunststof schuifpui en achterdeur geen tocht meer in huis

Geplaatst op 25 oktober 2023

Isolerende schuifpui en achterdeur - Multi Kozijn

“We hebben een hele fijne woning in Amersfoort, maar in de huiskamer hadden we tot voor kort te maken met tocht. Ons woongenot is aanzienlijk verbeterd sinds de houten achterdeur en schuifpui vervangen zijn door kunststof varianten.”

Aan het woord is meneer Dijkman. Hij vindt het niet zo vreemd dat het hout van zijn kozijnen is gaan werken na 34 jaar. “Zeker omdat deze zijde van de geschakelde woning aan de zon- en windkant ligt.” Hij vertelt tevreden: “Nu is de achterzijde potdicht zodat we niet langer de opgewekte warmte verliezen door kieren. Dat het oude dubbelglas vervangen is door HR++ isolatieglas zal daar zeker bij helpen. We merken nu al dat er minder wind binnenkomt en dan moet de winter nog komen.”

Betere isolatie dankzij kunststof

Het was meneer Dijkman vooral te doen om betere isolatie, maar het feit dat hij zijn kunststof kozijnen, de achterdeur en schuifpui nooit meer hoeft te schilderen, is een prettige bijkomstigheid. “En duurzaam bezig zijn, voelt ook goed. Het mooie van alles is dat je met het blote oog amper ziet dat er isolerende kozijnen, een andere achterdeur en schuifpui inzit. De kleur en structuur zijn gelijk gebleven zodat het geheel mooi blijft aansluiten bij het bestaande houtwerk. Wonderbaarlijk hoe zeer kunststof op hout lijkt.”

Multi Kozijn straalt vertrouwen uit

Toen meneer Dijkman erover uit was dat hij zijn achterdeur en schuifpui wilde vervangen door een isolerende achterdeur en schuifpui, ontstond de grote vraag: ‘welke partij neem je daarvoor in de arm?’ Meneer Dijkman denkt terug: “We zagen toevallig een auto van Multi Kozijn door de buurt rijden dus hebben die website opgezocht. Omdat de site vertrouwen uitstraalde, maakten we een afspraak en bezochten we de showroom in Bunschoten. Je denkt lang na over zo’n investering, maar als je de juiste partij gevonden hebt, is het allemaal zo gebeurt. Ze zijn amper een dag bezig geweest.”

Sterk isolerende achterdeur en schuifpui

Vooraf weet je nooit precies waar je voor kiest. Dat blijkt meestal achteraf. Meneer Dijkman is in elk geval zeer tevreden met zijn keuzes. “Ik heb een sterk isolerende achterdeur en schuifpui en kijk terug op een hele fijne samenwerking. Toen er iets mis was met de afstelling van de achterdeur, stonden de monteurs direct op de stoep om het euvel te verhelpen. Dat maakt Multi Kozijn een prettige partij.”

Maak een afspraak in onze showroom in Bunschoten

Wilt u ook uw houten kozijnen vervangen door isolerende kunststof kozijnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak voor een bezoek in de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.

Bekijk ook alle foto’s van de verbouwing van de woning van meneer Dijkman.