Kunststof kozijnen voor complexe achtergevel in Amersfoort

Geplaatst op 9 december 2019

Multi Kozijn Bunschoten Spakenburg - Kunststof kozijnen voor complexe achtergevel

“Toen we onze woning in de Amersfoortse wijk Nieuwland vier jaar geleden kochten, wisten we dat de kozijnen slecht waren. Tot dit jaar hebben we met veel verf geprobeerd een vervanging van de kozijnen uit te stellen,” denkt Daniëlle terug.

 “Uiteindelijk was er geen houden meer aan. We konden de insectenhor in het kozijn prikken, zo zacht was het hout.” Daniëlle wilde heel graag onderhoudsarme kozijnen, dat was van het begin af aan helder. “Maar hoe dan? We hebben een hele complexe golf in de achtergevel.”

Kunststof kozijnen voor complexe achtergevel

Daniëlle benaderde heel wat bedrijven, maar ze kwamen er bij de meeste kozijnbedrijven niet doorheen. Ik moest de maten maar online invullen. Maar zo eenvoudig is dat niet met een afwijkende bouw. Eén partij reageerde direct met de boodschap dat ze kwamen kijken. Dat was Multi Kozijn. Hetzelfde bedrijf wat we in de buurt vaker zagen rondrijden.”

Advies van bouwkundig adviseur

“De adviseurs van Multi Kozijn zijn bij mij thuis komen kijken en ik werd vervolgens in de showroom aan de Haarbrug in Bunschoten uitgenodigd.” Ze nam een familielid dat werkzaam is in de bouw mee voor de kritische vragen. Multi Kozijn kreeg het vuur goed aan de schenen gelegd: ‘Hoe maak je die kromming?’, ‘Hoe sluit je dat aan?’ Op alles was een antwoord en omdat het ook gewoon goed voelde, ging ze de samenwerking met Multi Kozijn aan.

Openslaande tuindeuren

Het genieten kan beginnen

“De buren kozen jaren eerder voor onderhoudsarme kozijnen, ramen en deuren. De buurvrouw merkte bij het zien van onze ramen en deuren op dat de kozijnen er tegenwoordig een stuk mooier uitzien,” vertelt Daniëlle. Op een paar afwerkpuntjes na, zag alles er na anderhalve week verbouwen piekfijn uit. De laatste puntjes zijn later op de i gezet en nu kan het genieten beginnen.

Nooit meer schilderen

Wat ik vooral een heerlijk vooruitzicht vind, is dat we de hoogte niet meer in hoeven om te schilderen. We hebben alleen nog een keukenraam en voordeur van hout. Die zitten aan de noordkant dus kunnen nog wel even mee. Uiteindelijk wordt dat ook kunststof. De blauwe kleur en de nerf van de houten deur en het houten raam komen exact overeen met de nieuwe kunststof kozijnen, ramen en deuren, dus dat kan nog even wachten.

Ook uw kozijnen vervangen?

Zoekt u ook kunststof kozijnen voor complexe achtergevel of heeft u andere verbouwplannen voor uw woning en bent u toe aan nieuwe onderhoudsarme kozijnen? U bent van harte welkom voor een vrijblijvend woonadvies op maat. Kom langs in de Multi Kozijn showroom aan de Haarbrug in Bunschoten.