Blank geanodiseerde aluminium ramen en schuifpuien

Geplaatst op 30 september 2019

Multi Kozijn Bunschoten Spakenburg - aluminium kozijnen blank geanodiseerd aluminium ramen en schuifpuien

Piet Oomkes bewoont samen met zijn vrouw Gertrude sinds 2013 één van de 450 tussenwoningen in de Leusdense wijk Europarkstad. Deze woningen staan per 45 (in de vorm van een euroteken) gegroepeerd in een parkje. De aluminium kozijnen zijn na bijna 50 jaar aan vervanging toe. “De wind blies er dwars doorheen,” vertelt Piet.

Aluminium ramen en schuifpuien: isolerend en onderhoudsarm

Sommige bewoners kiezen voor kunststof kozijnen. Piet blijft liever in dezelfde stijl als het originele bouwconcept en kiest voor aluminium ramen en aluminium schuifpuien. “Ik heb me goed laten voorlichten. Zowel kunststof als aluminium is onderhoudsarm: je hoeft de kozijnen nooit meer te schilderen. Qua isolatiewaarden ontloopt het elkaar tegenwoordig ook niet veel,” weet Piet.

Blank geanodiseerd aluminium

Inmiddels heeft Piet in totaal 5 aluminium schuifpuien laten plaatsen. De 4 aluminium schuiframen zijn vervangen door dezelfde hoeveelheid aluminium draaikiepramen met ventilatierooster. “Blank geanodiseerde aluminium op basis van Schüco profielen. Een prachtig gezicht. Wel iets robuuster dan de eerste versie uit de jaren 70. Dat kan ook niet anders met de sterke isolatie-eisen van vandaag de dag.”

Zonwerend glas in aluminium ramen

Piet is blij dat zijn aluminium kozijnen van de schuifpui nu één massief geheel zijn. Die uit de jaren 70 hadden losse staanders in het kozijn. “Niet echt bevorderlijk voor de energierekening,” lacht Piet. De ramen zijn nu allemaal voorzien van HR++ glas. Aan de zuidzijde koos Piet zelfs voor zonwerend HR++ glas. Zo blijft het ’s zomers binnen een stuk koeler.

Verosol binnenzonwering

Het woongedeelte van de Eurowoningen zit op de eerste verdieping. Zowel voor als achter hebben deze woningen een balkon met schuifpui. Op de tweede verdieping zitten zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde twee ramen. Beneden bevinden zich drie schuifpuien. Omdat Multi Kozijn toch bezig was, hebben Piet en Gertrude direct nieuwe vensterbanken laten plaatsen. En voor de slaapkamer kozen ze maar meteen voor Verosol binnenzonwering. Precies passend natuurlijk.

Multi Kozijn: betrouwbaar

Drie jaar geleden vroeg Piet al eens offertes op voor nieuwe kozijnen. Even lag het traject stil, maar begin dit jaar pakte hij het toch weer op. “Multi Kozijn was niet de goedkoopste, maar Lambert maakte wel de meest betrouwbare indruk. Dat gevoel is gedurende het traject niet veranderd. Ze denken goed mee, werken hard en ruimen alles keurig op als ze klaar zijn.”

Ook belangstelling voor aluminium kozijnen?

Bent u geïnteresseerd in aluminium kozijnen?  U bent van harte welkom voor een vrijblijvend woonadvies op maat. Kom langs in de Multi Kozijn showroom aan de Haarbrug in Bunschoten.