Weer verliefd op je huis met openslaande deuren in Soest

Geplaatst op 11 december 2022

Multi Kozijn - vtwonen - soest - openslaande deuren

De invloed van openslaande tuindeuren of een schuifpui kent Multi Kozijn Spakenburg als geen ander. In de uitzending van vtwonen ‘weer verliefd op je huis’ in Soest adviseerden Select Windows en vtwonen styliste Liza over het probleem met de vele raampartijen waar bewoners Daan en Milica moeite mee hadden. Als Select Windows partner voor de regio Utrecht namen wij de kozijnmontage op ons en zorgden onze monteurs Donny en Ramon op een slimme manier voor een mooie metamorfose!

Daan en Milica verhuisden van een klein appartement in hartje Utrecht recent naar een vrijstaande woning in Soest. Het nieuwe huis is vier keer zo groot als hun vorige woning, zie dat maar eens gezellig in te richten. Daarbij komt dat L-vormige woonkamer rondom voorzien is van raampartijen waardoor ze maar niet tot de juiste sfeer kwamen. Daarom riepen ze de hulp in van Select Windows en vtwonen.

Openslaande deuren bij vtwonen

In overleg met styliste van vtwonen ‘weer verliefd op je huis’, Liza, wordt besloten om het grote vaste raam te vervangen door 2 extra brede openslaande deuren. Prachtig om op deze manier de woonkamer te verbinden met de ruime tuin. En heel relaxt want de isolerende en inbraakwerende tuindeuren zijn onderhoudsarm, dat betekent nooit meer schilderen.

Achterdeur vervangen door vast raam

Omdat één openslaande tuindeur nu tevens dient als loopdeur, vervangen Donny en Ramon de achterdeur door een isolerend vast raam met HR++ glas rechtstreeks op de dorpel. In het glas van het vaste raam zit een ventilatierooster, want bij goede isolatie hoort ook de juiste ventilatie.

Zwarte kunststof kozijnen met Verosol raamdecoratie

Daan houdt van antieke meubels en zwarte accenten, de openslaande deuren en de bijbehorende kunststof kozijnen en het vaste raam zijn dan ook aan zowel de binnenzijde als aan de buitenkant matzwart (ultra mat RAL 9004). Om tijdens het gamen geen last te hebben van het licht is gekozen voor Verosol binnenzonwering (stof 812, kleur Zand beige 741). Hierdoor is er wel uitzicht naar buiten, maar heeft Daan geen last van zonlicht op het scherm of warmte van buiten. En hij kan zelf de positie van de zonwering bepalen.

Passend bij de stijl van de woning

Om één geheel te creëren, is de Verosol raamdecoratie ook toegepast voor de andere ramen in de woonkamer. De bestaande houten kozijnen zijn in dezelfde matzwarte Ral kleur geschilderd als de kunststof openslaande deuren en het vaste raam. Ook het hang- en sluitwerk en de slanke ronde scharnieren van de tuindeuren zijn zwart. Een prachtig geheel dus met een sfeer die uitstekend past bij de stijl van de woning.

Bekijk ook de foto’s van de matzwarte openslaande deuren en Verosol raamdecoratie op de referentie pagina.

Meer informatie over tuindeuren met binnenzonwering?

Ben je ook benieuwd naar onze isolerende, onderhoudsarme en inbraakwerende openslaande deuren? Neem dan gerust contact met ons op of bezoek vrijblijvend de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.

Bekijk ook alle foto’s van de verbouwing van Daan en Milica.