Nooit meer schilderen dankzij onderhoudsarme kunststof kozijnen

Geplaatst op 25 juli 2023

Multi Kozijn - Onderhoudsarme kunststof kozijnen in Nieuwland

De familie Koelewijn uit de Amersfoortse wijk Nieuwland woont sinds 7 jaar met veel plezier in hun geschakelde woning. Veel buren hebben hun houten kozijnen inmiddels vervangen door kunststof kozijnen, ramen en deuren. Ook Joyce en Bert hielden het rotten/wegrotten van de kozijnen niet langer tegen.

De zon staat op de achtergevel. Waarschijnlijk dat het kwalitatief slechte hout daarom aan die kant van de woning door de vorige bewoners al in het kunststof gestoken is. “Dat werkt isolerend. Ondanks dat de woonkamer op de zuidkant ligt, is het er altijd heerlijk koel. De hoogste tijd om nu ook de voorkant te vervangen door onderhoudsarme kunststof kozijnen, ramen, deuren en een schuifpui” denkt Joyce terug.

Isolerende voordeur

De kleine openslaande deuren van de keuken aan de rechterkant van de woning zijn vervangen door een kunststof schuifpui. Om de lijn van de pui door te trekken is ook gekozen voor een isolerende voordeur met eenzelfde verticale tussenstijl. Allemaal in de kleur antraciet met een houtnerfje erin. “Voorheen was de voordeur volledig van glas. We houden van veel lichtinval, maar met een tussenstijl vinden we de voordeur speelser,” vertelt Joyce.

Draaikiepramen

Op de slaapkamers van de kinderen zat voorheen een Franse balkondeur. Omdat op de eerste verdieping zo’n deur weinig toegevoegde waarde heeft, hebben Bert en Joyce daar bredere ramen van gemaakt waaronder draaikiepramen met HR++ isolatieglas inclusief hor.
Joyce vertelt: “Het grijze melkglas en de antraciet triplex platen op de gevel hebben plaatsgemaakt voor onderhoudsarme Keralit gevelbekleding met een houtnerf. Niet alleen een prachtig gezicht. We hoeven nu dus helemaal niets meer te schilderen. En het is ook hartstikke isolerend en inbraakveilig nu.”

Keralit gevelbekleding

De vorige bewoners hadden de schuurdeur al voorzien van een kunststof kozijn met een isolerende deur. “De kleur vinden we iets te licht en hier zitten nog van die minder mooie scharnierkapjes op de buitenzijde van de deur. Dat hebben we zo gelaten, maar de rest van de voorgevel is donkerder. We hebben voor de schuur wel de Keralit gevelbekleding meegepakt.”

Betrouwbaarheid

“We krijgen veel reacties uit de buurt dat mensen onze keuze erg mooi vinden. Ook wij zijn zeer tevreden. Ook over de manier waarop alles is gegaan. We zagen de busjes van Multi Kozijn vaak in de buurt rijden dus hebben de showroom in Bunschoten bezocht en een offerte opgevraagd. We vroegen ook bij andere bedrijven offertes op, maar de bedragen lagen dicht bij elkaar. Het vertrouwen in Multi Kozijn gaf de doorslag. Het is dan ook een keurig bedrijf met kwalitatief goede kozijnen en hele nette monteurs. Iedere dag veegden de jongens alles keurig aan.”

Investeren in kozijnen

Houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen is een flinke investering, maar het woongenot stijgt aanzienlijk en de energierekening daalt. De woning van Joyce en Bert is er zeker meer waard door geworden, maar voorlopig blijven zij met hun twee kinderen zelf genieten van deze investering.

Maak een afspraak in onze showroom in Bunschoten

Overweegt u ook onderhoudsarme kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak voor een bezoek in de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.

Bekijk ook alle foto’s van de verbouwing van Joyce en Bert.