Van oude schuifpui naar nieuwe openslaande deuren

Geplaatst op 24 augustus 2023

Openslaande deuren in Amersfoort

“De pui aan de achterzijde van onze woning begon na 30 jaar mankementen te vertonen,” denkt meneer Murk terug. “De aluminium schuifpui was versleten, niet inbraakveilig, matig geïsoleerd en de houten constructie eromheen begon houtrot te vertonen waardoor we af en toe last hadden van inwatering.”

Inmiddels heeft de familie Murk uit de Amersfoortse wijk Kattenbroek de pui op de begane grond van de achtergevel laten vervangen. Waarbij de aluminium schuifpui plaats heeft gemaakt voor nieuwe openslaande deuren. “De tuindeuren kunnen verder open dan de schuifpui, dus dit is een waardevolle aanpassing.”

Kunststof ramen

De raamkozijnen aan weerszijden van de openslaande deuren zijn sinds de verbouwing ook van kunststof. Net iets smaller dan voorheen omdat de schuifpui iets breder was dan de tuindeuren. Maar als je dat niet weet, zie je dat niet. De binnenzijde van de openslaande deuren en de kunststof raamkozijnen zijn crèmekleurig en de buitenkant antraciet. Net zoals dat voorheen het geval was. Je ziet amper verschil met de kleur van de houten raamkozijnen op de eerste verdieping.

Inbraakveilige openslaande deuren

“Heerlijk dat we dit stuk van de achterpui nooit meer hoeven te schilderen. Ook is het een prettig gevoel dat de achterpui nu goed isoleert en inbraakveilig is. Het dubbele glas dat niet meer naar behoren zijn werk deed, is vervangen door HR++ isolatieglas, dus we zijn nu helemaal up-to-date.”

Kwaliteit en betrouwbaarheid

De keuze voor Multi Kozijn was snel gemaakt, want meneer Murk zocht een partij uit de regio die alles in één hand heeft. Hij zag regelmatig busjes rondrijden van Multi Kozijn en ook het bezoek aan de showroom beviel goed. “Je kunt dan alsnog het hele internet afstruinen, maar onze keuze was snel gemaakt. Kwaliteit en betrouwbaarheid staan bij zo’n aanschaf voorop. We weten dat er een goede service en garantie is.”

Goede samenwerking

De heer Murk kijkt terug op een goede samenwerking met Multi Kozijn. “De oude pui is er ’s ochtends uitgehaald en na een dag keihard werken zaten de isolerende kozijnen en tuindeuren er ’s avonds al in. De gehele deurpartij werd als één pakket met een hijskraan over het huis getild. Een machtig gezicht. Ik was bang dat alles onder het stof zou zitten, maar dat viel me erg mee. De monteurs hebben behalve vakkundig namelijk heel netjes gewerkt. Ze hadden vooraf de vloerbedekking keurig beschermd en ze ruimden tussentijds steeds alles meteen op. De verbouwing is me 100% meegevallen. We genieten nu elke dag van onze nieuwe achterpui.”

Maak een afspraak in onze showroom in Bunschoten

Wilt u ook een verouderde schuifpui vervangen door isolerende tuindeuren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak voor een bezoek in de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.

Bekijk ook alle foto’s van de verbouwing van de familie Murk.