Kunststof kozijnen voor een piramidewoning

Geplaatst op 24 mei 2023

Kunststof kozijnen in een piramidewoning - Huizen - Multi Kozijn

Aan de rand van de wijk Spijk in Huizen staan 16 piramidewoningen. Eén van deze unieke woningen is sinds 2019 in het bezit van Laura en Jeffrey. Grootste pluspunten: uitzicht op het Gooimeer en een tuin op het zuiden.

Nadeel is dat de schuine zijden van de woning uit 1983 gemaakt zijn van hout met een combinatie van aluminium en het hout te kampen heeft met houtrot. “De woonkamer wordt daardoor al in het voorjaar snikheet. En doordat de constructie recht op de fundering staat, ontstaat in de winter een enorme koudebrug,” vertelt Laura.

Isolerende kozijnen

Het staat als een paal boven water dat de houten ramen vervangen moeten worden door onderhoudsarme en isolerende kunststof kozijnen, maar ondanks de vele bedrijven die ze over de vloer hebben gehad, wilde geen enkel bedrijf z’n vingers branden aan dit project. Totdat Laura en Jeffrey in contact kwamen met Multi Kozijn. Laura denkt terug: “Eigenaar Lambert kwam kijken en gaf al snel aan dat hij deze uitdaging graag aan ging. We vroegen een offerte op voor vervanging van de kozijnen en we wilden ook gelijk weten wat het zou kosten om de schuine zijden recht te trekken.” De prijzen scheelden niet veel dus kozen Jeffrey en Laura voor de laatste optie.

Zonwerend HR++ isolatieglas

Laura en Jeffrey lieten nieuwe crèmekleurig kunststof kozijnen plaatsen met zonwerend HR++ isolatieglas. “Omdat we katten hebben die niet naar buiten mogen, hebben we er direct exact passende horren bij besteld.” In twee weken tijd waren de schuine zijden aan de woonkamerkant recht opgetrokken en zaten de isolerende kozijnen met ramen erin. “Omdat we toch in de rotzooi zaten en we extra vloeroppervlak gecreëerd hadden, moest er een nieuwe vloer met vloerverwarming in en besloten we ook gelijk de grote slaapkamer in twee delen te splitsen. Al met al een vier maanden durend traject.”

Subsidie op kozijnen met isolatieglas

Doordat de isolatiewaarde van deze piramidewoning dankzij de kunststof kozijnen en isolatieglas flink verbeterd is, profiteerden Laura en Jeffrey zowel van de ISDE-subsidie als van een subsidie van gemeente Huizen. “Daar hebben we de raambekleding van betaald,” lacht Laura. Vanwege het bouwdepot was een taxatie nodig voor deze vrijstaande woning. “De stijging van de woningwaarde is ongeveer net zo groot als de totale investering van de verbouwing. Maar de grootste winst halen we uit het extra woongenot.”

Isolerende voordeur en schuifpui

“We zijn erg blij met de manier waarop Multi Kozijn deze klus geklaard heeft. Over een poosje komen we zeker bij ze terug, want we willen ook nog graag een kunststof voordeur en een isolerende schuifpui.”

Bezoek onze showroom in Bunschoten

Denkt u ook na over een kozijnrenovatie en wilt u graag uw ramen, deuren of schuifpui vervangen door een isolerende en onderhoudsarme variant? Neem dan contact met ons op en bezoek vrijblijvend de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.

Bekijk ook alle foto’s van de verbouwing van Laura en Jeffrey.