De schuifpui aan de achterzijde van de woning van familie Murk begon na 30 jaar mankementen te vertonen. “De aluminium schuifpui was versleten, niet inbraakveilig, matig geïsoleerd en de houten constructie eromheen begon houtrot te vertonen waardoor we af en toe last hadden van inwatering.”

Inmiddels heeft de familie Murk gekozen voor openslaande deuren bij hun woning in Amersfoort. De oude aluminium schuifpui heeft plaats gemaakt voor kunststof openslaande deuren. “De tuindeuren kunnen verder open dan de schuifpui, dus dit is een waardevolle aanpassing.”

Inbraakveilige openslaande deuren

“Heerlijk dat we dit stuk van de achterpui nooit meer hoeven te schilderen. Ook is het een prettig gevoel dat de achterpui nu goed isoleert en inbraakveilig is. Het dubbele glas dat niet meer naar behoren zijn werk deed, is vervangen door HR++ isolatieglas, dus we zijn nu helemaal up-to-date.”

Goede samenwerking

De familie Murk kijkt terug op een goede samenwerking met Multi Kozijn. “De oude pui is er ’s ochtends uitgehaald en na een dag keihard werken zaten de isolerende kozijnen en tuindeuren er ’s avonds al in. De gehele deurpartij werd als één pakket met een hijskraan over het huis getild. Een machtig gezicht. Ik was bang dat alles onder het stof zou zitten, maar dat viel me erg mee. De monteurs hebben behalve vakkundig namelijk heel netjes gewerkt. Ze hadden vooraf de vloerbedekking keurig beschermd en ze ruimden tussentijds steeds alles meteen op. De verbouwing is me 100% meegevallen. We genieten nu elke dag van onze nieuwe achterpui.” Aldus de heer Murk.

Lees het hele verhaal over de verbouwing van familie Murk.