“We hadden te maken met echte vakspecialisten voor onze nieuwe aluminium kozijnen”

Geplaatst op 30 maart 2023

Aluminium kozijnen - Ramen - Multi Kozijn

De familie van der Wielen uit Amersfoort kocht in 2014 een woning in de wijk Nieuwland. Aafke en haar partner Jeroen wisten dat het een klushuis zou zijn. “De houten kozijnen die bij de bouw in de jaren 90 gebruikt zijn, waren toen al niet al te best.”

Op een gegeven moment kom je niet meer weg met repareren en schilderen. Dan komt renoveren ter sprake. Eind vorig jaar ondernam de familie actie. “Samen met de buren hebben we de straat afgestruind om inspiratie op te doen. Heel wat huizen hadden al afscheid genomen van het rottende hout. We zagen kunststof en aluminium kozijnen en horizontale en verticale ramen. In verschillende kleuren en in meerdere uitstralingen met bijvoorbeeld melkglas,” denkt Aafke terug.

6 grote aluminium ramen

De familie van der Wielen koos samen met de buren voor 6 grote aluminium ramen in de kleur crème wit. Overdwars. “Zo creëer je eenheid en rust.” Omdat Multi Kozijn al meerdere huizen in de buurt onder handen had genomen en de verhalen van buurtbewoners positief waren, stond de leverancier vast. “Omdat één huis in de wijk al de ramen horizontaal had laten plaatsen, wisten we precies hoe het één en ander eruit zou gaan zien. Het was een kwestie van een offerte aanvragen.”

Mooi resultaat

Eind januari was het zover. De houten vliesgevel op de eerste en tweede verdieping is compleet vervangen door 6 aluminium ramen. “Dat betekende 1 dag breken en 2 dagen binnen en buiten afwerken. Het viel reuze mee en het resultaat mag er zijn.”

Perfecte samenwerking

Aluminium is niet zo weersgevoelig en dat scheelt een hoop zorgen. “Het ziet er prachtig uit allemaal,” zegt Aafke tevreden. “Crème witte kozijnen met HR++ isolatieglas. We kijken terug op een perfect samenwerking.” Ze vat samen: “De vakspecialisten van Multi Kozijn zijn klantvriendelijk en het team dat we drie dagen over de vloer hebben gehad bestond uit keurige vaklui. Ik zou het zo weer doen.”

Bezoek onze showroom in Bunschoten

Bent u ook geïnteresseerd in aluminium kozijnen? Of heeft u andere woonwensen op het gebied van bijvoorbeeld kunststof kozijnen, een dakkapel of een veranda? Neem dan vrijblijvend contact op en maak een afspraak in de showroom van Multi Kozijn aan de Haarbrug in Bunschoten.

Bekijk ook alle foto’s van de verbouwing van de familie van der Wielen.