Aluminium vouwwand van vier meter

Geplaatst op 4 mei 2023

Aluminium vouwwand van vier meter - Multi Kozijn

Sinds de familie Bakker uit Hilversum de 2-delige aluminium schuifpui van 2.40 meter vervangen heeft voor een aluminium vouwwand van vier meter breed, zijn ze de koning te rijk. De volglazen vouwwand beslaat de volledige breedte van de woning dus de hele gevel is open te zetten.

Leo Bakker vertelt trots: “Binnen en buiten zijn dankzij de aluminium vouwwand van vier meter volledig met elkaar verbonden. In open toestand is van de vier delen van een meter amper meer iets terug te vinden. De harmonicadeuren schuiven soepel naar een willekeurige kant.” Heerlijk, maar ook als de vouwwand gesloten is, is deze door de hoeveelheid glas een verademing.

Aluminium vouwwand met gelaagd HR++ isolatieglas

“Als het weer het niet toelaat om de wand te openen, gebruiken we alleen de loopdeur. De rest blijft gesloten. Doordat de pui voorzien is van veel glas, haal je een grote hoeveelheid licht naar binnen.” Dat komt volgens Leo niet alleen door de breedte van de aluminium vouwwand (vier meter), maar ook door de hoogte. “Deze is van 2.20 meter naar 2.40 meter gegaan.”

Inbraakwerende vouwwand

De aluminium vouwwand is inbraakwerend, want is voorzien van beveiligd hang- en sluitwerk en gelaagd veiligheidsglas. “Ik koos voor HR++ isolatieglas dus de vouwwand biedt een perfecte isolatie tegen geluid en temperatuurverschillen,” weet hij.

Vouwwand over de hele breedte van de gevel

“Met de oude schuifpui liepen we ook gemakkelijk van binnen naar buiten, maar deze schuifpui was eigenlijk te klein voor de oppervlakte van de woning,” vertelt Leo. “Om de vouwwand over de gehele breedte te kunnen plaatsen, was extra versteviging nodig met een balk. Niet helemaal standaard, dus een echte klus voor Multi Kozijn.”

Nette en behulpzame monteurs

Het was even doorbijten, maar uiteindelijk was de klus in vier dagen geklaard. “We hadden keurige jongens over de vloer, die alles aan het einde van de dag opruimden. Ze waren ook zeer behulpzaam,” denkt Leo terug. “Ik had ergens een stroomstoring en ondanks dat dit niets met hun werkzaamheden te maken had, hielp een van de monteurs me bij het oplossen ervan.”

Voorjaar mag beginnen

Leo is bijna klaar met zijn verbouwing. Nu de volglazen vouwwand staat, volgt er nog een overkapping en gaat hij z’n tuin opnieuw aanleggen. Ook al is de winter nog maar net van start, wat hem betreft mag het voorjaar beginnen. “Dan ervaren we pas écht hoe het is om de woning en de tuin in elkaar over te laten lopen,” weet hij.

Bekijk ook alle foto’s van de verbouwing van de familie Bakker.