Dankzij kunststof kozijnen geen onderhoud meer aan de bungalow

Geplaatst op 18 december 2018

Multi Kozijn Bunschoten Spakenburg Kunststof kozijnen - renovatie bungalow

“Wij kochten een half jaar geleden een bungalow uit 1972. Toen we de deur openden, stapten we ook daadwerkelijk 45 jaar terug in de tijd,” vertelt Gerard uit Hoogland. “Het lukte de hond om via de kozijnen naar buiten te komen, zo rot was het hout.” Maar Gerard wilde per se een bungalow en die zijn schaars in de buurt van Amersfoort.

Ramen, schuifpui, garagedeur en gevelbekleding

Bijna alles is eruit gegaan. Alleen de buiten-, enkele binnenmuren en de badkamer zijn blijven staan. “Omdat al het onderhoud op mij aankomt, heb ik al het hout vervangen door kunststof: twaalf ramen, een schuifpui, twee deuren, een sectionaal garagedeur, de gevelbekleding. Alles! Nu hoef ik nooit meer te schilderen. Eenmalig heb ik alles vernieuwd en nu wil ik er geen werk meer aan,” lacht hij.

Ventileren met kunststof kozijnen

Gerard koos voor kunststof kozijnen omdat de prijzen van hout en kunststof dicht tegen elkaar aan liggen. Het onderhoudsarme speelde een grote rol en de isolatie was een leuke bijkomstigheid. “Ik leerde van Lambert dat isoleren ook betekent: ventileren. Boven ieder raam hebben we een ventilatierooster met aan de voorkant twee SUS-kasten. Deze kasten zitten geïntegreerd in het ventilatierooster die zorgen voor een demping van 26 decibel. Bij een open rooster hoor ik heel zachtjes het geluid op straat, bij een gesloten rooster hoor ik praktisch niets.”

VKG Keurmerk

“We hebben Multi Kozijn ontdekt via internet. We waren voornemens drie offertes op te vragen en die showrooms te bezoeken. We begonnen bij Multi Kozijn omdat dit bedrijf ons online het meeste aansprak. We zijn niet meer bij de andere bedrijven gaan kijken. Dit was precies wat we wilden hebben. De kwaliteit is top. Het gaat om een investering tot onze dood en daarom doen we geen concessies. Dat Multi Kozijn lid is van het VKG gaf ons een extra veilig gevoel.”

Multi Kozijn denkt goed mee

Multi Kozijn is een bedrijf dat meedenkt. Niet alleen met de indeling waar de ramen, deuren en schuifpui komen moesten, maar ook financieel. We wilden namelijk al wel aan de slag met de kozijnen, maar de overdacht van onze oude woning liet nog even op zich wachten. Daar was allemaal een mouw aan te passen. Hierdoor konden we in een 80% gereed huis gaan wonen. Het is prachtig geworden. Aan de buitenzijde hebben we voor de kleur antracietgrijs gekozen, binnen is alles wit. Echt heel mooi.” Gerards buurman heeft inmiddels zijn houten ramen die verrot waren ook door Multi Kozijn laten vervangen door kunststof. “Ik blijf Multi Kozijn zeker bij anderen adviseren.”

Bezoek de showroom van Multi Kozijn

Wilt u ook een advies op maat? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden van onze kunststof kozijnen in onze showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten. Mochten we elkaar de komende twee weken niet ontmoeten, dan wensen wij u alvast fijne feestdagen en een voorspoedig 2019!