We kozen voor een partij met ervaring in kunststof kozijnen

Geplaatst op 28 mei 2021

Multi Kozijn Spakenburg - referentie Almere - ervaring in kunststof kozijnen - tuindeuren

“Je denkt vaak te weten wat je wilt als je een showroom binnenstapt, maar het is wijsheid uit een boekje,” zo blikt Wendy Zwarts uit Almere terug op haar koopproces. “Het is belangrijk om voor een partij te kiezen met ervaring in kunststof kozijnen. Een adviseur die niet klakkeloos uitvoert wat je vraagt, maar een expert die vragen stelt waarom je iets wilt en uitlegt hoe het ook anders kan.”

Kozijnen, ramen en deuren van kunststof

Zowel bij een groot als klein project is een meedenkende partij met ervaring enorm belangrijk. Wendy en Chris hebben al het hout laten vervangen door kunststof. “De voordeur, het keukenraam, het badkamerraam, slaapkamerramen en twee dakramen. We hebben zelfs op de begane grond het vaste raam met achterdeur aan de achterzijde van de woning vervangen door openslaande deuren en 3 ramen,” somt Wendy haar aanwinst op.

Extra licht dankzij openslaande deuren én voordeur

Ze is vooral erg blij met de hoeveelheid licht die ze dankzij haar nieuwe achtergevel de woning binnenhaalt. “Het was een goede tip om de drie hoge raampartijen allemaal even breed te maken.” Ook de nieuwe kunststof voordeur zorgt voor extra licht. De viervlak verdeling was er eerder ook al, maar de onderste twee ruitjes waren dicht. “Soms is het zo licht dat ik denk dat iemand de voordeur open heeft laten staan.”

Geen half werk

De familie Zwarts woont 14 jaar in deze geschakelde woning in Almere. Het huis zelf is ruim 30 jaar oud. Ondanks de ouderdom zagen de houten kozijnen er eigenlijk nog prima uit. “Dat kan ook niet anders met een vader die schilder is. Alles staat hier altijd keurig in de lak. Maar we merkten dat het hang- en sluitwerk z’n beste tijd gehad had. Je moest je kont gebruiken om een deur goed te sluiten en wilden we een raam sluiten, dan moesten we zo hard trekken dat deze bijna door de sponning ging. We wilden niet voor half werk gaan dus gingen maar gelijk voor kunststof kozijnen, draaikiepramen waar standaard vier ventilatiestanden op zitten, openslaande deuren, dakramen en een sterk isolerende voordeur.”

Extra brede voordeur

“Toen onze zelf samengestelde kunststof voordeur erin zat, zag ik pas wat voor kartonnen geval we eerst hadden. Nu hebben we een kluisdeur.” Een mooi voorbeeld van meedenken vindt Wendy dat het smalle raampje naast de voordeur nu meegenomen is in de voordeur. “Dat scheelt niet alleen een extra stijl, maar we hebben nu een lekker brede voordeur.”

Screenline® raamdecoratie

Wendy is erg blij met de keuze van Screenline raamdecoratie tussen het HR++ isolatieglas in de keuken, de badkamer en de slaapkamer. “De jaloezieën kunnen niet vies worden. Dit was een gouden tip van Multi Kozijn.” In de winter zijn kunststof kozijnen met HR++ glas natuurlijk allemaal lekker isolerend waardoor het wooncomfort toeneemt, maar Wendy kijkt nu vooral uit naar de zomer. We kunnen dankzij onze openslaande tuindeuren nu het halve huis openzetten. Ben benieuwd hoe we dat gaan ervaren. Ik vermoed dat het genieten wordt.”

Bekijk hier meer foto’s van deze renovatie in Almere

Nette en vriendelijke monteurs

Wendy is zeer tevreden over het werk dat de monteurs in anderhalve week verricht hebben. “Niets anders dan lof. De jongens die hier aan de slag zijn geweest, waren netjes, vriendelijk en in voor een lolletje. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld.”

Bezoek onze showroom voor advies vanuit ervaring in kunststof kozijnen

Bent u benieuwd naar de úw mogelijkheden voor kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui? Neem dan vrijblijvend contact op met Multi Kozijn of bezoek de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten. U bent ook altijd van harte welkom om referentieprojecten te bezoeken.