Jurre haalt kwaliteit in huis met isolerende openslaande deuren

Geplaatst op 10 augustus 2022

Multi Kozijn Spakenburg Bunschoten - deuren - openslaande deuren - binnenzonwering

Jurre haalt kwaliteit in huis met isolerende openslaande deuren

De hoekwoning in Bunschoten-Spakenburg van Jurre was nog maar een dag opgeleverd en de houten tuindeuren maakten plaats voor onderhoudsarme en isolerende openslaande deuren. Jurre vertelt: “We wilden de karakteristieke stijl behouden, maar dan zonder het houtrot dat erin zat.”

Bij openslaande tuindeuren van kunststof is houtrot natuurlijk uitgesloten, maar ook de mate van isolatie en het idee dat hij zijn tuindeuren nooit meer hoefde te schilderen, spraken hem aan.

Kunststof kozijnen

Zelf komt Jurre niet uit deze omgeving, maar hij wist heel goed dat Multi Kozijn een begrip is in de regio. “Sterker nog, Multi Kozijn had voor de vorige eigenaren al een aantal kunststof kozijnen geplaatst. We hebben nu aan de voorkant enkel nog twee houten ramen, die komen ook nog aan de beurt.”

Onderhoudsarme en isolerende openslaande deuren

Jurre is blij met zijn zwarte kunststof openslaande deuren. “De woning stamt uit 1963. Dan is het zonde om de klassieke openslaande deuren te vervangen door een moderne volglazen vouwwand of een schuifpui. We wilden weer een pui met openslaande deuren, dat stond vast,” vertelt hij. “Dat het kunststof moest zijn, was evident. “Zeker omdat dit materiaal in alles op hout lijkt. Dit komt vooral door de rechte hoekverbindingen en de houtnerfstructuur die we gekozen hebben.”

Nostalgische houtuitstraling

Jurre vindt de zwarte kleur aan de binnen- en buitenzijde van de tuindeuren en de bijbehorende isolerende kozijnen een prachtig gezicht. “Zwart matcht mooi bij de zwarte elementen in de woning, zoals de zwarte haard. Ook vinden we het mooi passen bij de klassieke en-suitedeuren met glas-in-lood ramen in het midden van de woning. Het is een chic geheel.”

Verosol raambekleding

De zonwerende raambekleding van Verosol is ook heel bewust gekozen op de kozijnen. “De plissés van zowel de openslaande deuren als de vaste ramen ernaast zijn keurig op de kozijnen gemonteerd. We kunnen ze zelf verschuiven en met het licht en de mate van inkijk/uitzicht spelen.”
Eén deur gebruikt Jurre vaak als achterdeur (loopdeur), maar de tuindeuren hebben samen nog niet veel opengestaan. Hij vertelt: “Vorig jaar was er door de verhuizing weinig tijd om van de openslaande tuindeuren te genieten. Dit jaar gaat het gebeuren. Lijkt me heerlijk om die verbinding tussen huis en tuin te ervaren.”

Kwaliteit in huis

Jurre is ervan overtuigd dat hij met de isolerende openslaande deuren van kunststof van Multi Kozijn kwaliteit in huis heeft gehaald. “Zij staan in het dorp en de omgeving bekend als betrouwbaar met een hoge servicegerichtheid. Er is me gezegd dat ik maar hoef te bellen als er vragen zijn. Dat is natuurlijk veel waard. Ik denk dat ik sowieso een streepje voor heb, want al heel wat vrienden en kennissen zijn in de showroom van Multi Kozijn gaan kijken nadat ze onze openslaande deuren bewonderd hebben,” besluit hij lachend.

Meer foto’s van deze kozijnrenovatie vindt u op onze referentiepagina.

Maak een afspraak in onze showroom in Bunschoten

Overweegt u ook onderhoudsarme kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak voor een bezoek in de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.