“De woning lijkt dankzij de isolerende schuifpui veel groter”

Geplaatst op 10 december 2021

Multi Kozijn Spakenburg - Isolerende schuifpui geeft ruimte

Regelmatig stonden er bij Karin en Alberto mensen voor de deur die kunststof kozijnen probeerden te slijten. “Omdat we benieuwd waren naar de prijzen van kunststof kozijnen, gingen we het gesprek een keer aan over de mogelijkheden. We moesten snel beslissen anders liepen we 10% korting mis. Dat was ons te pusherig,” vertelt Karin.

Karin en Alberto wilden écht graag overstappen naar isolerende kozijnen aan de zuidzijde van de woning, want het vurenhout van deze Amersfoortse woning hield het niet langer vol. Dat er iets gebeuren moest, wisten ze toen ze deze woning vier jaar geleden in de wijk Nieuwland kochten. “Ik zag in de straat vaak busjes van Multi Kozijn rondrijden. De buren hadden er al naar tevredenheid zaken mee gedaan,” weet Karin.

Isolerende schuifpui geeft ruimte

Ik maakte een afspraak met ze en bezocht hun showroom in Spakenburg. Eigenlijk wilde ik exact hetzelfde als wat ik had, maar dan van kunststof. Toen ik de situatie uitlegde bij Multi Kozijn, opperde de adviseur om een isolerende schuifpui te nemen in plaats van de openslaande tuindeuren terug te brengen. We zouden dan optimaal de tuin kunnen benutten. Een topadvies. Een stukje muur, de openslaande deuren en de vensterbank met een muurtje maakten plaats voor een grote glaspartij. De woning lijkt dankzij de schuifpui zóveel groter nu.”

Draaikiepramen met hor

Op de bovenverdieping is ook een aanpassing gedaan. De uitzetramen naast de vaste ramen werden draaikiepramen, met hor. Doordat de draaikiepramen standaard vier ventilatiestanden hebben, waren ventilatieroosters niet nodig.
“Het geheel is zó mooi. Alle kozijnen en draaidelen zijn wit. Dat is zoals het was.” De antracietkleurige gevelpanelen zijn vervangen door dezelfde kleur Keralit gevelbekleding. “Dat betekent dat we die kant van de woning nooit meer hoeven te schilderen.”

Goede keuze gemaakt

“De kwaliteit, de service, het advies en het meedenken van de mensen van Multi Kozijn is fantastisch geweest. De monteurs waren ook prettig in de omgang. En qua prijs maakte het weinig met de kozijnleveranciers die aan de deur kwamen. Achteraf hebben we precies betaald wat geoffreerd was. Nergens adders onder het gras. Ik vraag me af hoe dat geweest was bij die partijen die onaangekondigd voor de deur stonden…. Wij hebben in elk geval een goede keuze gemaakt.”

=> Meer foto’s van deze kozijnrenovatie in de Amersfoortse wijk Nieuwland treft u op onze referentiepagina.

Bezoek onze showroom in Bunschoten

Overweegt u ook kunststof kozijnen, ramen, deuren of een isolerende schuifpui die uw woning groter doet lijken? Neem dan contact op met Multi Kozijn of bezoek de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten-Spakenburg.