Kozijnrenovatie in Amersfoortse wijk Nieuwland: “Tijdens het renoveren bleek hoe rot de kozijnen waren”

Geplaatst op 24 januari 2022

Multi Kozijn Spakenburg - kunststof kozijnen - kozijnrenovatie Nieuwland Amersfoort

Carola en Jeroen kochten in april hun woning in de Amersfoortse wijk Nieuwland. Ze wisten dat er ramen lek waren en dat er íets moest gebeuren. “We hebben maar gelijk alle kozijnen in het hele huis  vervangen voor kunststof. Alleen de schuurdeur is nog van hout,” vertelt Carola. Verder zijn alle kozijnen onderhoudsarm.

Ook al staat deze wijk bekend om de problemen met de vurenhouten kozijnen die snel rotten, de meeste kozijnen van Carola en Jeroen zagen er op het eerste gezicht nog prima uit. Toch besloten ze preventief álle houten kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen, draaikiepramen, openslaande deuren en een zelf samengestelde isolerende voordeur.

Isolerende openslaande deuren

“Tijdens het breken bleek hoe slecht het hout écht was,” denkt Carola terug en gaat verder: “We hadden de kosten, de puinhoop en de stress kunnen verspreiden over vier jaar, maar dachten: ‘laten we het gelijk goed doen’. Dat hebben we gedaan.”
Al met al viel deze kozijnrenovatie reuze mee. Binnen anderhalve week waren 11 kozijnpartijen vervangen, inclusief passende horren en waren de isolerende openslaande deuren voorzien van een openslaande hordeur. Zelfs de Verosol raamdecoratie is door Multi Kozijn verzorgd. Keurig met magneten op het kozijn zodat er geen schroef- en boorgaten in de kozijnen nodig waren.

Renovatie liep als een trein

Carola kijkt heel tevreden terug op deze hele exercitie. “De volledige renovatie liep als een trein, de enige die het als onprettig heeft ervaren, is de hond. Hij werd onrustig van dat gedoe in huis. Gelukkig waren de monteurs ’s middags op tijd weg, zodat de hond tot rust kon komen.”

Kosten isolerende kozijnen

Carola kende niemand in de wijk die de houten kozijnen al had laten vervangen door kunststof kozijnen. Toch lijken buurtgenoten er in gedachten wel mee bezig. “We hebben al best wat vragen gehad over de kosten van kunststof kozijnen.” Waarschijnlijk volgen er binnenkort meer mensen die deze duurzaamheidsslag maken.

Tevreden over kozijnrenovatie

Hoe Jeroen en Carola bij Multi Kozijn terecht zijn gekomen? “De buren van mijn ouders hebben een kunststof schuifpui met bijpassende kozijnen door Multi Kozijn laten plaatsen. Die buren zijn nogal een pietje precies. Ik ben dus blind voor dezelfde leverancier gegaan. Heb niet eens verder gezocht. Ik dacht: ‘Als zij tevreden zijn, dan zal het wel goed zijn.’ En zo was het ook,” lacht ze.

=> Meer foto’s van deze kozijnrenovatie in de Amersfoortse wijk Nieuwland treft u op onze referentiepagina.

Bezoek onze showroom in Bunschoten

Denkt u ook na over een kozijnrenovatie en wilt u graag uw ramen, deuren of schuifpui vervangen door een isolerende en onderhoudsarme variant? Neem dan contact met ons op en bezoek vrijblijvend de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.