De houten kozijnen van René Bijkerk waren al langere tijd niet al te best meer. Vooral de voorgevel van zijn woning in Amersfoort moest het ontgelden en begon te rotten. Omdat René toch bezig was, pakte hij ook gelijk een raam aan de achterzijde van de woning mee dat slecht was.

Kunststof kozijnen in Nieuwland

René ging kijken bij mensen die een paar deuren verder in de Amersfoortse wijk Nieuwland wonen. “Zij hebben al hun houten kozijnen, ramen en deuren laten vervangen door kunststof kozijnen en waren zeer tevreden met het resultaat.” Ook vrienden van René hadden goede ervaringen met isolerende en onderhoudsarme kozijnen van kunststof. Toen bleek dat ook zij de renovatie door Multi Kozijn hadden laten verzorgen, was de keuze snel gemaakt.

Extra aandacht voor voordeur

Omdat de voordeur een blikvanger is, besteedde René hier extra aandacht aan. Hij koos voor een voordeur met een houtnerfstructuur met een verticaal raam erin met melkglas. “Veel mooier dan de groene deur met het ronde raampje van voorheen,” vindt René. De voordeur heeft twee zijlichten met een blauwig geëmailleerd glaspaneel. Dit kleurt mooi bij het blauwe HR++ isolatieglas boven de voordeur.

Lees het hele verhaal van deze kozijnrenovatie