Kantelkiepdeur met glas tot aan de grond

Geplaatst op 25 januari 2021

Multi Kozijn Kunststof Kozijnen - kunststof schuifpui en kantelkiepdeur in Nijkerk

De familie Tol kocht vorig jaar maart een vrijstaande woning in Nijkerk. Daar zaten wat gebreken aan waarvan ze precies wisten hoe ze deze konden verbeteren. Ze zijn al aardig op weg.

Kunststof kantelkiepdeur

De bijkeuken werd al snel een badkamer met een kantelkiepdeur en in het verlengde toveren ze binnenkort de garage om in een saunaruimte. Ook daar komt een kiepkanteldeur met tot aan de grond glas. Hierdoor creëert de familie Tol een muur van glas zodat sauna en badkamer mooi in elkaar overlopen. Ondanks dat ze heel vrij wonen, komt er voor de raampartij een rolgordijn te hangen. Boven de sauna leidt een vaste trap ze naar de relaxruimte van zo’n 13 bij 7 meter.

Kunststof schuifpui

“In de woonkamer hebben we de houten schuifpui vervangen door een onderhoudsarme kunststof schuifpui. In de nieuwe badkamer en saunaruimte hadden we eigenlijk een kunststof deur in gedachten. Na een bezoek in de showroom van Multi Kozijn, is dit een kantelkiepdeur geworden.

Uitstekend advies

“Een uitstekend advies,” vindt Christiaan Tol. Nu heeft hij namelijk een deur die ventileert. Deze extra functionaliteit komt goed uit in zo’n natte ruimte. Hij licht toe: “Het is eigenlijk een groot kunststof draaikiepraam waar je doorheen kunt lopen.” Doordat het glas tot aan de grond reikt, krijg je een chic geheel.

Sterk in afwerking

Christiaan kende Multikozijn nog van een klus in zijn eerdere huis.  “Wij woonden in de Amersfoortse wijk Nieuwland waar bij de bouw gebruik is gemaakt van vurenhouten kozijnen. Wij hebben ze altijd goed onderhouden, maar we konden slecht bij het driehoekige zolderraam. Dat dreigde rot te worden en hebben we vervangen door een kunststof raam. Wij hebben toen hele goede ervaringen opgedaan met Multi Kozijn. Ze zijn vooral sterk in de afwerking. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld in de afwerking lood in plaats van kunststof,” weet Christiaan.

Zwarte kunststof kozijnen

Een deel van de beoogde kunststof kozijnen zit al in hun ‘nieuwe’ woning te Nijkerk. De binnenzijde is mat donkergrijs, tegen het zwart aan. De buitenzijde van de onderhoudsarme kozijnen zijn glad wit (ral 9001). “Ook nu valt de goede afwerking op. Het afkitten bijvoorbeeld doen ze niet direct. De monteur geeft me de kans om zelf eerst muurtjes bij te werken. Er moet nog veel gebeuren, maar het geheel wordt heel mooi. Onder meer verven we de donkere buitenzijde wit. Over een maand of twee komt Multi Kozijn de tweede kantelkiepdeur plaatsen.”

Meer foto’s van deze woning renovatie in Nijkerk vindt u op onze referentiepagina.

Wilt u ook klaar voor een onderhoudsarme toekomst zijn en meer weten over kunststof kozijnen?

Wilt u uw houten of aluminium kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui en klaar voor de toekomst zijn? Neem dan contact op met Multi Kozijn of maak een afspraak in de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.