Multi Kozijn Spakenburg – Kunststof kozijnen

20 Kunststof raamkozijnen in Almere

Johan en Claudia kochten zeven jaar geleden hun woning in Almere. Twee jaar terug merkten ze dat de houten kozijnen slecht werden en steeds meer ramen lekten. “Voor een huis van 30 jaar oud is het dan tijd voor kunststof raamkozijnen.”

Bijzondere woning toe aan nieuwe kozijnen

Johan en Claudia kochten zeven jaar geleden hun woning in Almere. Twee jaar terug merkten ze dat de houten kozijnen slecht werden en steeds meer ramen lekten. Johan denkt terug: “We vervingen er een paar, maar na de laatste schilderbeurt waren er opnieuw ramen kapot. Voor een huis van 30 jaar oud is het dan tijd voor kunststof raamkozijnen.”

“We hebben een vreemd type woning met gekke hoeken en kanten en veel kleine ramen van 1 bij 1,5 meter. We vervingen zo’n 20 ramen en een achterdeur,” vertelt Johan.

Monteurs denken goed mee

Johan kijkt terug op een prettige samenwerking met Multi Kozijn. “Je kunt goed zien dat de monteurs gewend zijn om in een bestaande woning te werken. Alles wordt keurig afgedekt en de monteurs denken uitstekend mee.” Johan schetst: “We hebben 2 ramen in een betonnen muur waar een deel vensterbank aan zat en een deel een blokje beton. Een hele vreemde constructie, waar de monteurs nu een mooie lange vensterbank van hebben gemaakt. Dat meedenken is zo belangrijk, zeker als je een ingewikkelde woning hebt,” besluit Johan.

Johan vertelt:

“We zitten veel beter geïsoleerd en we wonen inbraakveilig en onderhoudsarm.”

Kunststof kozijnen

Draaikiepramen met insectenhor

De vaste ramen, zijn wederom vaste ramen geworden, nu met ventilatierooster. De draairamen zijn draaikiepramen geworden. Alle ramen zijn voorzien van insectenhorren en op de meeste plekken met binnenzonwering van Verosol. “De horren zijn prettig: er komen geen insecten naar binnen en de huiskatten Hup en Deet kunnen niet naar buiten als het raam open staat. De buren gaan nu dezelfde exercitie doen. Toen de katten het busje zagen van Multi Kozijn, renden ze al naar boven. Ondanks het feit dat de monteurs begaan waren met onze katten, moesten ze toch steeds van verdieping veranderen en het kabaal aanhoren,” lacht Johan.

Geld vrijspelen voor kunststof raamkozijnen

Johan is slim geweest. Hij heeft dankzij de lage rentestand zijn woning kunnen herfinancieren. Hiermee speelde hij behoorlijk wat geld vrij dat hij nu slim investeert. Dit levert hem dubbele winst op: zijn woning is meer waard en hij stookt dankzij de sterk isolerende kozijnen, ramen en achterdeur niet langer voor de mussen.

Isolerende raamkozijnen met een houtnerf

Aan de buitenkant valt de renovatie niet zo op, want alles is in dezelfde kobaltblauwe kleur met houtnerf gebleven, zoals in het hele blok het geval is. Al zie je het niet, Johan voelt op tal van vlakken de voordelen van zijn kunststof raamkozijnen. “We zitten veel beter geïsoleerd en we wonen inbraakveilig en onderhoudsarm. De mooie hout-uitstraling is voor altijd, want kunststof vervaagt niet. En we hebben natuurlijk dankzij het HR++ isolatieglas geen gedoe meer met lekkende ramen.”

Ruimere blik naar buiten

We hebben één aanpassing aan de bestaande situatie gedaan: we hebben van vier kleine ramen in de voorpui twee grotere kunststof ramen laten maken. Zo hebben we een nóg ruimere blik naar buiten. Tussen de twee ramen bevindt zich de kunststof achterdeur.”

Voordelen van kunststof raamkozijnen

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor kunststof raamkozijnen voor uw woning? Neem dan gerust eens contact met ons op. Uiteraard kunt u ook vrijblijvend een afspraak maken voor een bezoek in onze showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.