Multi Kozijn Spakenburg – Kunststof kozijnen

Binnen 1 dag een nieuwe voorgevel in Eemnes

In 1998 kocht de familie Timmerman een geschakelde nieuwbouwwoning in Eemnes. Om en om kregen de woningen een gele uitbouw aan de voorzijde. Lekker ruim, maar vooral ook duurzaam. In die tijd werden namelijk de eerste huizen met Milieukeur gebouwd.

In 1998 kocht de familie Timmerman een geschakelde nieuwbouwwoning in Eemnes. Om en om kregen de woningen een gele uitbouw aan de voorzijde. Lekker ruim, maar vooral ook duurzaam. In die tijd werden namelijk de eerste huizen met Milieukeur gebouwd.

Inge Timmerman: “Nou, dat hebben we geweten. Er werd gekozen voor vurenhout in plaats van hardhout. Op zich is dat prima, maar tijdens de bouw is dit niet goed verwerkt.” Inge legt uit: “Er zijn o.a. aluminium profielen gebruikt in plaats van houten neuslatten. Daardoor kroop er vocht in de kozijnen. En dan weet je het wel. Dat gaat rotten. De hele wijk: van deur tot deur kreeg vroeg of laat een groot probleem.”

Inge vertelt:

"Als de buurvrouw voor iemand kiest, dan kiest ze voor kwaliteit. Dus wij concludeerden: dat willen wij ook. Het werk bleek uitgevoerd te zijn door Multi Kozijn Bunschoten-Spakenburg. Onze keuze was snel gemaakt.”

keralit-bg

Screenline®

Om te voorkomen dat raamdecoratie kapotwaait of vet wordt in de keuken, is beneden gekozen voor Screenline. Dit zijn jaloezieën tússen het HR++ isolatieglas.

Houten kozijnen verwijderen

De uitbouw is verder voorzien van houten rabatdelen. Deze zijn gelukkig prima. Het probleem is enkel ontstaan bij de kozijnen en ramen. “Omdat onze gevel op het noorden ligt, hadden we het ‘geluk’ van minder werking van het hout. Desondanks werden stukken kozijn rot.” Begin dit jaar besloot de familie Timmerman onderhoud te plegen. “We schilderden de gele rabatdelen in een antraciet kleur. Een enorme verbetering, maar toen we bezig waren, zagen we hoe rot de kozijnen toch al waren. Dit konden we niet langer negeren. Investeren in lapmiddelen had voor ons geen zin meer. De kozijnen moesten er allemaal uit.”

Nooit meer schilderen

En zo gebeurde het. De houten kozijnen maakten plaats voor kunststof kozijnen. “Deze zijn sterk, duurzaam, hebben een hoge isolatiewaarde en hoeven wij nooit meer te schilderen,” weet Inge. “Onze vroegere buurvrouw heeft eerder dezelfde renovatie laten uitvoeren: Prachtig! Dus ik vroeg haar om een referentie. Ik ken haar goed genoeg om te weten dat zij niet over één nacht ijs gaat. Als zíj voor iemand kiest, dan kiest ze voor kwaliteit. Dus wij concludeerden: dat willen wij ook. Het werk bleek uitgevoerd te zijn door Multi Kozijn Bunschoten-Spakenburg. Onze keuze was snel gemaakt.”

Gloednieuwe kunststof kozijnen in voorgevel

Soms hik je jarenlang tegen iets aan, maar als je dan eenmaal aan de slag gaat, kan het zomaar meevallen. Toen de familie Timmerman de stap zette, was het eigenlijk veel simpeler verholpen dan ze dachten. Het gehele kozijn aan de voorzijde ging eruit en een nieuwe erin. Inclusief keurig afgewerkte vensterbanken. “Ik ging ’s ochtends weg toen het oude spul er nog in zat. Toen ik later thuiskwam, lachten de kunststof kozijnen en ramen me toe. Alles gloednieuw. Prachtig!”

Screenline zonwering

“We hebben nu een veel rustigere en modernere indeling van de ramen: de tweevlak indeling van boven en beneden, hebben ze verruild voor grote ramen met onderhoudsarme draaikiepramen waar standaard 4 ventilatiestanden op zitten. En in de keuken is het raam voorzien van een vast ventilatierooster. Zeker beneden is dat prettig gezien inbraakveiligheid.” Om te voorkomen dat raamdecoratie kapotwaait of vet wordt in de keuken, is beneden gekozen voor Screenline. Dit zijn jaloezieën tússen het HR++ isolatieglas. “Verder hebben we boven in de slaapkamer het draaikiepraam van links naar rechts gebracht. Zo kunnen we ’s nachts ventileren zonder dat ik de tocht voel aan mijn hoofdeinde. Tja, als we dan toch bezig zijn, passen we het helemaal aan onze voorkeuren aan. Dit slaapt een stuk lekkerder. Zeker nu het geluid van de straat amper meer te horen is dankzij de goede isolatie.”

Voordelen van zonwering tussen het glas

 • green-check

  Isolerende werking

 • green-check

  Onderhoudsvriendelijk

 • green-check

  Bepaal zelf de lichtinval

 • green-check

  Handmatige of elektrische bediening

afspraak_bg

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak!

Bent u ook benieuwd of er zonwering in úw woning tussen het glas geplaatst kan worden? Neem dan contact op met Multi Kozijn Bunschoten of bezoek de showroom aan de Haarbrug 6 in Spakenburg.