Multi Kozijn Spakenburg – Kunststof kozijnen

“Onze hele achterpui is nu van kunststof. Zó mooi en praktisch”

Sinds Joep Slijpen zijn achterpui van 5½ bij 5½ meter van Nieuwlands waaibomenhout heeft vervangen door kunststof kozijnen met openslaande deuren met erboven een aantal vaste ramen en een draaikiepraam, is hij de koning te rijk.

Houtrot-ellende

Alle houtrot-ellende is voor hem eindelijk verleden tijd. “Het was in anderhalve dag gefikst.” De familie Slijpen woont nu 13 jaar in de Amersfoortse wijk Nieuwland en had de pech dat hun voorganger de eerste 10 jaar het houtwerk verwaarloosd heeft. “Vurenhout ís al dramatisch, laat staan als je het niet op tijd verft,” weet Joep.

Het begon met plekjes bijwerken

“We begonnen aan de zuidkant met het bijwerken van een paar plekjes, maar op een gegeven moment moesten we hele dwarsbalken gaan vervangen en konden we wéér alles schilderen. Ik was er ook helemaal klaar mee dat het hang- en sluitwerk in de winter zo stroef functioneerde,” denkt Joep terug.

Joep vertelt:

“Het was in anderhalve dag gefikst.”

keralit-bg

Openslaande deuren

Heerlijk om de tuindeuren op een haakje te zetten. Het is een ideale manier om frisse lucht binnen te halen of te genieten van fluitende vogels. Bij mooi weer gooit u de tuindeuren volledig open. Zo loopt u gemakkelijk van binnen naar buiten (en andersom). Is uw tuin te klein voor openslaande deuren, dan kan een ruimtebesparende schuifpui een goed alternatief zijn.

Vertrouwen

Joep had weleens gehoord van kunststof kozijnen, maar hij was sceptisch. “We moesten íets, dus bezochten we de showroom van Multi Kozijn. Anders moesten we een nieuwe houten pui en dat is ook niet gratis. Maar een kunststof achterpui, waar begin je aan? Hoe gaat dat eruit zien op zo’n groot vlak? We kregen van Multi Kozijn een lijst met adressen waar ze eerder gemonteerd hadden. Dat gaf vertrouwen. Ik probeerde de houten varianten te onderscheiden van een kunststof achterpui, maar ik zat er steeds naast. En dan heb ik nog niet eens voor de houtnerf gekozen,” bekent Joep.

Vakwerk

“Ik ben er enorm blij met mijn onderhoudsarme openslaande deuren, bovenramen met zonwerend glas en mijn draaikiepraam. Echt vakwerk. Alles werkt als een tierelier. Ik hoef de zuidkant van mijn woning nooit meer te schilderen, de kozijnen zijn makkelijk schoon te maken en ze zijn niet kapot te krijgen. Zó fijn. En dan ook nog 15 jaar garantie op de kozijnen, ramen en openslaande deuren, de kleur en 10 jaar op het hang- en sluitwerk. Wat wil je nog meer?”

Service Multi Kozijn

Joep merkte het pas achteraf, maar de service bij Multi Kozijn is geweldig. “De kleine dingen die we achteraf nog hadden, zijn heel soepel opgelost. Even bellen en de volgende dag stonden ze al op de stoep.”

Voordelen van openslaande deuren

 • green-check

  Extra licht en daardoor gevoel van ruimte

 • green-check

  Onderhoudsarm

 • green-check

  Inbraakwerend (SKG*** deurbeslag)

 • green-check

  Isolerend

 • green-check

  Op maat gemaakt

afspraak_bg

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak!

Bent u ook benieuwd of openslaande deuren passen bij úw woning? Neem dan contact op met Multi Kozijn Bunschoten of bezoek de showroom aan de Haarbrug 6 in Spakenburg.