Multi Kozijn Spakenburg – Kunststof kozijnen

Klaar voor de toekomst in Amersfoort

Op de eerste verdieping en op zolder zijn alle kozijnen vervangen, de dakramen, de schuifpui, het doucheraam, de kozijnen in de dakkapel, de schuurdeur én de voordeur.

Op een bepaalde leeftijd ga je anders naar de toekomst kijken. Praktischer. Zo ook Donald Daatselaar. De houten kozijnen van zijn geschakelde woning in de Amersfoortse wijk Kattenbroek waren niet meer te redden. “Waarom zou ik over tien jaar nog op een ladder gaan staan als ik ook voor onderhoudsarme kozijnen kan kiezen?

De nieuwbouwwoning die hij in 1991 kocht, lag in de eerste milieuwijk van Nederland. “De buitenzijde werd geschilderd op waterbasis. Veel bewoners waren daardoor al snel toe aan nieuwe kozijnen. Op advies van de schilder heb ik direct het eerste jaar een laagje menie overheen gelegd en de boel afgelakt. Hierdoor ben ik nu een van de laatste die de kozijnen, ramen, deuren en schuifpui vervangt. Dankzij de ervaring van buurtbewoners wisten we al dat Multi Kozijn het beste de klus op zich kon nemen.”

Donald vertelt:

“Qua isolatie heb ik nog niet zoveel gemerkt omdat het buiten nog niet koud genoeg is geweest, maar qua geluid merk ik een groot verschil. Het is opeens doodstil in huis,”

keralit-bg

HR++ glas

De kunststof kozijnen van Multi Kozijn zijn behalve inbraakwerend en onderhoudsarm ook sterk isolerend. Zeker in combinatie met HR++ isolatieglas haalt Donald eruit wat erin zit. “Qua isolatie heb ik nog niet zoveel gemerkt omdat het buiten nog niet koud genoeg is geweest, maar qua geluid merk ik een groot verschil. Het is opeens doodstil in huis,” lacht hij.

Draaikiepramen

Donald pakte gelijk door. Hij heeft op de eerste verdieping en op zolder alle kozijnen vervangen, de dakramen, de schuifpui, het doucheraam, de kozijnen in de dakkapel, de schuurdeur én de voordeur. “De ramen zijn allemaal kiepkantelramen met vier ventilatiestanden. Nu hoeven we helemaal de ladder niet meer op, want draaikiepramen kun je van binnenuit zemen.”

Horren in ramen

Donald is blij met z’n houtnerfstructuur op de kunststof kozijnen. Ook de kleur is mooi: donkerblauw, tegen het zwart aan. Om het geheel af te maken heeft hij bij de ramen direct horren laten plaatsen. Ook de gevelbekleding is van kunststof. “Ik heb enkel nog de achtergevel van hout. Dat zit er pas acht jaar in, dat vond ik zonde om gelijk mee te nemen. Daar kan ik bovendien prima zelf bij om te schilderen.”

Gouden tip

Donald vindt dat Multi Kozijn uitstekend werk heeft geleverd. “Per dag deden ze een raampartij, zodat alles er binnen een week inzat en wij gewoon door konden leven in huis. Ze dachten ook goed mee. Waar wij graag rolluiken wilden, stelde Multi Kozijn binnenzonwering van Verosol voor. Ideaal. Zo hadden we toch geen inkijk, maar wel uitzicht. Een gouden tip.”

Voordelen van kunststof voordeuren

 • green-check

  Verhoogt het woongenot

 • green-check

  Besparing op de rekening

 • green-check

  Vele soorten isolatieglas verkrijgbaar, afhankelijk van de situatie

 • green-check

  In zowel kunststof kozijnen als houten kozijnen mogelijk

afspraak_bg

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak!

Bent u ook benieuwd of isolatieglas past bij úw woning? Neem dan contact op met Multi Kozijn Bunschoten of bezoek de showroom aan de Haarbrug 6 in Spakenburg.