Multi Kozijn Spakenburg – Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen en tuindeuren in Amersfoort

Carola en Jeroen kochten een woning in de Amersfoortse wijk Nieuwland. “We hebben gelijk alle kozijnen in het hele huis vervangen voor kunststof. Alleen de schuurdeur is nog van hout,” vertelt Carola. Verder zijn alle kozijnen onderhoudsarm. Ook al staat deze wijk bekend om de problemen met de vurenhouten kozijnen die snel rotten, de meeste kozijnen van Carola en Jeroen zagen er op het eerste gezicht nog prima uit. Toch besloten ze preventief álle houten kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen, draaikiepramen, openslaande deuren en een zelf samengestelde isolerende voordeur.

Openslaande tuindeuren in Amersfoort

Carola vertelt verder: “We hadden dit verbouwproject kunnen verspreiden over vier jaar, maar dachten: ‘laten we het gelijk goed doen’. En dat hebben we dus gedaan.”
Al met al viel deze renovatie reuze mee. Binnen anderhalve week waren 11 kozijnpartijen vervangen, inclusief passende horren en waren de isolerende openslaande deuren voorzien van een openslaande hordeur. Zelfs de raamdecoratie is door Multi Kozijn verzorgd. Keurig met magneten op het kozijn zodat er geen schroef- en boorgaten nodig waren.

Renovatie liep als een trein

Carola kijkt heel tevreden terug op deze hele exercitie. “De volledige renovatie liep als een trein, de enige die het als onprettig heeft ervaren, is de hond. Hij werd onrustig van dat gedoe in huis. Gelukkig waren de monteurs ’s middags op tijd weg, zodat de hond tot rust kon komen.”

Carola vertelt:

“We hebben maar gelijk alle kozijnen in het hele huis vervangen voor kunststof. Alleen de schuurdeur is nog van hout.”

keralit-bg

Kunststof openslaande deuren

Tuindeuren zijn de ideale manier om buiten naar binnen te halen. Met openslaande deuren creëert u bovendien extra licht en daardoor een gevoel van ruimte. U wordt er direct (nóg) vrolijker van. Heerlijk om de tuindeuren op een haakje te zetten. Het is een ideale manier om frisse lucht binnen te halen of te genieten van fluitende vogels. Bij mooi weer gooit u de tuindeuren volledig open. Zo loopt u gemakkelijk van binnen naar buiten (en andersom). Is uw tuin te klein voor openslaande deuren dan kan een ruimtebesparende schuifpui een goed alternatief zijn.

Kosten isolerende kozijnen

Carola kende niemand in de wijk die de houten kozijnen al had laten vervangen door kunststof kozijnen. Toch lijken buurtgenoten er in gedachten wel mee bezig. “We hebben al best wat vragen gehad over de kosten van kunststof kozijnen.” Waarschijnlijk volgen er binnenkort meer mensen die deze duurzaamheidsslag maken.

Tevreden over kozijnrenovatie

Hoe Jeroen en Carola bij Multi Kozijn terecht zijn gekomen? “De buren van mijn ouders hebben een kunststof schuifpui met bijpassende kozijnen door Multi Kozijn laten plaatsen. Die buren zijn nogal een pietje precies. Ik ben dus blind voor dezelfde leverancier gegaan. Heb niet eens verder gezocht. Ik dacht: ‘Als zij tevreden zijn, dan zal het wel goed zijn.’ En zo was het ook,” lacht ze.

Voordelen van kunststof openslaande deuren

 • green-check

  Extra licht en daardoor het gevoel van ruimte

 • green-check

  Zorgt voor verbinding tussen binnen en buiten

 • green-check

  In de kleur/structuur die u wenst

 • green-check

  Scharnierkapjes zijn vervangen door rolbandscharnieren

 • green-check

  Onderhoudsarm en nooit meer schilderen

 • green-check

  Volledig op maat gemaakt

 • green-check

  Isolerend en inbraakwerend

afspraak_bg

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak!

Ben je ook benieuwd naar onze isolerende, onderhoudsarme en inbraakwerende openslaande deuren? Neem dan gerust contact met ons op of bezoek vrijblijvend de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.