Multi Kozijn Spakenburg – Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen in Amersfoort

Wilma Roijen en haar vriend Berthil Lulofs kochten 4 jaar geleden een jaren ‘30 woning in Amersfoort waarvan ze wisten dat er veel aan gedaan moest worden. Ook op het gebied van isolatie. Nét voor de energiecrisis kozen ze behalve voor vloer- en gevelisolatie ook voor kunststof kozijnen, ramen en deuren. Nu wonen zij in een prachtige jaren ’30 woning met kunststof kozijnen.

Duurzamer wonen met kunststof kozijnen in Amersfoort

“Alle kozijnen in het huis zijn nu van kunststof ,” vertelt Wilma. En ze overdrijft niet. Maar liefst 17 ramen, een voordeur, achterdeur en openslaande deuren zijn aan de beurt geweest. “Ik heb het niet tot in detail uitgezocht, maar het energielabel is sterk verbeterd , dat weet ik zeker. Duurzamer wonen dan dit, is niet mogelijk.”

Zeer tevreden over Multi Kozijn

Zo’n grote investering leg je niet zomaar bij iedere partij weg, dus hebben Wilma en Berthil meerdere bedrijven uitgenodigd. Ze denkt terug: “Eén partij vond zo’n oud huis een te grote uitdaging en gaf de klus terug. Een paar bedrijven bleven over; bij Multi Kozijn hadden we het beste gevoel. En dat hebben we goed ingeschat, want het is uitstekend gegaan allemaal. We zijn zeer tevreden.”

“Soms is het een beetje onhandig al dat gedoe in je huis, maar de monteurs werkten keurig raam voor raam en deur voor deur alles af. Toen bleek dat een deur niet helemaal goed was afgesteld, stonden ze zo weer voor de deur. Het contact met Multi Kozijn was gedurende het hele traject goed.”

Wilma vertelt:

“Ik heb het niet tot in detail uitgezocht, maar het energielabel is sterk verbeterd , dat weet ik zeker. Duurzamer wonen dan dit, is niet mogelijk.”

keralit-bg

Kunststof kozijnen

De nieuwe kunststof kozijnen, gemaakt van verdiepte Schüco profielen in combinatie met de rechte hoekverbinding (Hollandse Hoek®) zijn nauwelijks van houten kozijnen te onderscheiden. Ze hebben alle voordelen die kunststof biedt. Dus wel de looks, maar niet het onderhoud!

HR++ isolatieglas

“Ik vermoed dat de originele kozijnen uit 1930 er nog inzaten. Je went gek genoeg aan tocht, maar het is natuurlijk doodzonde dat de warmte direct naar buiten vloog voordat ik voor kunststof kozijnen in onze woning in Amersfoort koos. Gelukkig hadden we in 2019 in Nederland nog fatsoenlijke energieprijzen, maar toch….. Fijn dat we net op tijd waren om al het hout te vervangen door kunststof en alle ramen te voorzien van HR++ isolatieglas.”

Nooit meer schilderen

Aan de kleur hebben Wilma en Berthil niet veel gedaan, wel aan de kleurverdeling. “Nu zijn alleen de draaiende delen groen met een houtnerfje en de rest is glad wit aan de buitenzijde. Alles is daardoor beter in balans,” vertelt ze tevreden. “Ik hoef mijn voordeur, achterdeur, openslaande deuren én ramen nooit meer te schilderen.”

Voordelen van kunststof kozijnen

 • green-check

  Ze zijn niet van houten kozijnen te onderscheiden;

 • green-check

  Hoge isolatiewaarde;

 • green-check

  Inbraakwerend;

 • green-check

  Productie in eigen en moderne Nederlandse fabriek;

 • green-check

  Voorzien van een VKG keurmerk;

 • green-check

  15 jaar garantie op de kozijnen, kleur/structuur én de montage.

afspraak_bg

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak!

Overweegt u ook onderhoudsarme kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak voor een bezoek in de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.