Multi Kozijn Spakenburg – Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen in Amersfoortse wijk Nieuwland

De houten kozijnen van René Bijkerk waren al langere tijd niet al te best meer. Vooral de voorgevel van zijn woning in Amersfoort moest het ontgelden en begon te rotten. Omdat René toch bezig was, pakte hij ook gelijk een raam aan de achterzijde van de woning mee dat slecht was.

Kunststof kozijnen in Nieuwland

René ging kijken bij mensen die een paar deuren verder in de Amersfoortse wijk Nieuwland wonen. “Zij hebben al hun houten kozijnen, ramen en deuren laten vervangen door kunststof kozijnen en waren zeer tevreden met het resultaat.” Ook vrienden van René hadden goede ervaringen met isolerende en onderhoudsarme kozijnen van kunststof. Toen bleek dat ook zij de renovatie door Multi Kozijn hadden laten verzorgen, was de keuze snel gemaakt.

Extra aandacht voor voordeur

Omdat de voordeur een blikvanger is, besteedde René hier extra aandacht aan. Hij koos voor een voordeur met een houtnerfstructuur met een verticaal raam erin met melkglas. “Veel mooier dan de groene deur met het ronde raampje van voorheen,” vindt René. De voordeur heeft twee zijlichten met een blauwig geëmailleerd glaspaneel. Dit kleurt mooi bij het blauwe HR++ isolatieglas boven de voordeur.

René vertelt:

“De hele voorgevel lag eruit. Soms moest ik me vanwege herrie even verplaatsen naar een ander vertrek, maar het was prima te doen. Na drie dagen was alles klaar.”

keralit-bg

Kunststof kozijnen

De nieuwe kunststof kozijnen, gemaakt van verdiepte Schüco profielen in combinatie met de rechte hoekverbinding (Hollandse Hoek®) zijn nauwelijks van houten kozijnen te onderscheiden. Ze hebben alle voordelen die kunststof biedt. Dus wel de looks, maar niet het onderhoud!

Raamdecoratie op kunststof kozijn

De kleur van zijn isolerende kozijnen stemde hij af op de raamdecoratie die er zou komen. Door hier al in een vroeg stadium over na te denken, is alles nu mooi één geheel is. “De decoratieve binnenzonwering van Verosol wordt zonder schroef- en boorgaten op het kozijn gezet. Beneden zijn de plissés lichtdoorlatend en boven verduisterend,” vertelt hij.

Service is finishing touch

René werkte thuis op het moment dat hij al z’n kozijnen, ramen en deuren liet vervangen. “De hele voorgevel lag eruit. Soms moest ik me vanwege herrie even verplaatsen naar een ander vertrek, maar het was prima te doen. Na drie dagen was alles klaar.” René is goed te spreken over de samenwerking met Multi Kozijn. “Op kleine dingen die niet helemaal goed waren, reageerden ze vlug. Het is prettig dat ze snel even een voordeur komen stellen. Die service is de finishing touch.”

Onderhoudsarme kozijnen

Om gelijk overal vanaf te zijn, liet René behalve raamdecoratie ook gelijk horren plaatsen op zijn draaikiepramen. “Na dat gedoe met de slechte kwaliteit houten kozijnen hier in de wijk, ben ik klaar voor de toekomst. Een heerlijk vooruitzicht dat de kozijnen onderhoudsarm zijn. Ik hoef de voorgevel van kunststof kozijnen en het achterraam nooit meer te schilderen.”

Voordelen van kunststof kozijnen

 • green-check

  Ze zijn niet van houten kozijnen te onderscheiden;

 • green-check

  Hoge isolatiewaarde;

 • green-check

  Inbraakwerend;

 • green-check

  Productie in eigen en moderne Nederlandse fabriek;

 • green-check

  Voorzien van een VKG keurmerk;

 • green-check

  15 jaar garantie op de kozijnen, kleur/structuur én de montage.

afspraak_bg

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak!

Overweegt u ook onderhoudsarme kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak voor een bezoek in de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.