Multi Kozijn Spakenburg – Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen in Huizen

Aan de rand van de wijk Spijk in Huizen staan 16 piramidewoningen. Eén van deze unieke woningen is sinds 2019 in het bezit van Laura en Jeffrey. Grootste pluspunten: uitzicht op het Gooimeer en een tuin op het zuiden.

Hout vervangen door kunststof

Laura en Jeffrey waren toe aan iets anders. De schuine zijde van de woning uit 1983 is gemaakt van hout met een combinatie van aluminium, dat hout had te kampen met houtrot. Dit was de reden waarom zij kozen om alles te vervangen door kunststof kozijnen.

Isolerende kunststof kozijnen

Veel bedrijven wilde niet beginnen aan dit project. Totdat Laura en Jeffrey in contact kwamen met Multi Kozijn. Laura denkt terug: “Eigenaar Lambert kwam kijken en gaf al snel aan dat hij deze uitdaging graag aan ging. We vroegen een offerte op voor vervanging van de kozijnen en we wilden ook gelijk weten wat het zou kosten om de schuine zijden recht te trekken.” De prijzen scheelden niet veel dus kozen Jeffrey en Laura voor de laatste optie.

Laura vertelt:

“De stijging van de woningwaarde is ongeveer net zo groot als de totale investering van de verbouwing.”

Kunststof kozijnen

De nieuwe kunststof kozijnen, gemaakt van verdiepte Schüco profielen in combinatie met de rechte hoekverbinding (Hollandse Hoek®) zijn nauwelijks van houten kozijnen te onderscheiden. Ze hebben alle voordelen die kunststof biedt. Dus wel de looks, maar niet het onderhoud!

De grote winst halen zij uit het woongenot

Doordat de isolatiewaarde van deze piramidewoning dankzij de kunststof kozijnen en het isolatieglas flink verbeterd is, profiteerden Laura en Jeffrey zowel van de ISDE-subsidie als van een subsidie van gemeente Huizen. “Daar hebben we de raambekleding van betaald,” lacht Laura. Vanwege het bouwdepot was een taxatie nodig voor deze vrijstaande woning. “De stijging van de woningwaarde is ongeveer net zo groot als de totale investering van de verbouwing. Maar de grootste winst halen we uit het extra woongenot.”

Tevreden over de service van Multi Kozijn

“We zijn erg blij met de manier waarop Multi Kozijn deze klus geklaard heeft. Over een poosje komen we zeker bij ze terug, want we willen ook nog graag een kunststof voordeur en een isolerende schuifpui.”

Voordelen van kunststof kozijnen

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor kunststof kozijnen voor uw woning? Neem dan gerust eens contact met ons op. Uiteraard kunt u ook vrijblijvend een afspraak maken voor een bezoek in onze showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.