Multi Kozijn Spakenburg – Kunststof kozijnen

Schüco aluminium vouwwand in Utrecht

De familie is erg blij met de Schüco aluminium vouwwand. “Ik wilde de hele achtergevel open kunnen zetten richting de tuin en het water. Afgelopen zomer hebben we dat volop gedaan,” vertelt de bewoner trots. “Het kookeiland en de bar staan richting de pui opgesteld, het voelt daardoor alsof je buiten zit. Ook als de aluminium vouwwand gesloten is, hebben we een heerlijk uitzicht op het gras en de steiger. Heel rustgevend.”

Aluminium vouwwand in plaats van schuifpui

De familie bekeek de mogelijkheden van een schuifpui, maar stapten hier vanaf omdat deze altijd een vast deel heeft. Zij wilden zonder enige concessie de gehele achtergevel kunnen openen, dus zetten zij hun zoektocht voort richting een Schüco aluminium vouwwand. Ze vergeleken een houten vouwwand met een vouwwand van staal, aluminium en kunststof. Het moest perfect zijn, aldus de bewoner: “Ik had sowieso een vouwwand voor ogen met glas volledig van boven naar beneden, zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een bovenlicht. Met een houten vouwwand houd je amper glas over vanwege de brede profielen, dus die mogelijkheid viel snel af. Staal is erg duur en isoleert matig en dus kozen we uiteindelijk voor de smalle profielen van aluminium.”

Vouwwand met isolatieglas

“Omdat de vouwwand voor het grootste deel uit glas bestaat, dacht ik dat het kouder zou zijn bij het glas, maar dat valt gelukkig honderd procent mee met dit HR++ isolatieglas.” De familie is erg tevreden over de samenwerking met het team van Multi Kozijn. De uitvoering was in alle opzichten heel netjes.

Bewoner vertelt:

"Het kookeiland en de bar staan richting de pui opgesteld, het voelt daardoor alsof je buiten zit."

keralit-bg

Vouwwanden

Een groot voordeel van de Solarlux vouwwanden is hun veelzijdigheid. U heeft de keuze uit een aluminium of houten vouwdeuren. Daarnaast kiest u uit verschillende soorten isolatieglas en toebehoren. De stijlvolle glazen vouwwanden zijn gemakkelijk te openen en sluiten door de met elkaar verbonden panelen.

Soepele bediening

De bewoner kwam Multi Kozijn tegen op internet en bezocht de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten. Omdat met het merk Solarlux de hoogte niet haalbaar was wat hij graag wilde, week Multi Kozijn uit naar een aluminium vouwwand van Schüco. “Ook al zetten we de 5,4 meter brede en 3 meter hoge vouwwand volledig open, je hebt er maar één vinger voor nodig om de glazen panelen te verplaatsen. Zó soepel loopt de bediening.”

Goede samenwerking

De aannemer die de uitbouw voor z’n rekening nam en de mensen van Multi Kozijn hebben goed overlegd zodat de vouwwand naadloos zou passen. “Hier hebben we weinig zorgen over gehad. De uitvoering was in alle opzichten heel netjes. We kijken terug op een hele goede en prettige samenwerking,” besluit de bewoner tevreden.

Voordelen van glazen vouwwanden

 • green-check

  Veel licht;

 • green-check

  Keuze uit houten of aluminium vouwwanden;

 • green-check

  Isolerend en inbraakwerend;

 • green-check

  Eenvoudig en licht te bedienen;

 • green-check

  Op maat gemaakt en in vele kleuren leverbaar;

 • green-check

  Ruimtes zijn flexibel in te delen.

afspraak_bg

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak!

Overweegt u ook een glazen vouwwand? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak voor een bezoek in de showroom aan de Haarbrug 6 in Bunschoten.