Multi Kozijn Spakenburg – Kunststof kozijnen

Tochtvrij wonen in jaren 70 woning in Loosdrecht

De familie Doense-van der Wilt wist bij aanschaf van hun jaren 70 woning al dat er nog heel wat moest gebeuren aan hun hoekwoning. “We hebben het in 2,5 maand tot aan het laatste stroomdraadje helemaal eigen gemaakt,” vertelt Christian Doense uit Loosdrecht.

Toen de familie half februari de sleutel kreeg, was het binnen met geen mogelijkheid warm te krijgen. “Dat wisten we van tevoren al wel, want we hadden voor aanschaf een bouwkundig rapport laten opstellen. De houten kozijnen aan de zuidkant waren zo lek als een mandje. Aan de noordkant viel het mee, maar omdat we toch HR++ glas wilden plaatsen, hebben we ook daar direct maar voor  kunststof kozijnen gekozen.”

Draaikiepramen

Christian somt op wat er binnen anderhalve week gebeurd is: “Aan de voorkant hebben we een aantal draaikiepramen waar standaard vier ventilatiestanden op zitten laten plaatsen, inclusief horren. Aan de zijkant hebben we voor een vast raam gekozen. Dankzij alle kunststof kozijnen, ramen en nieuwe voordeur is de woning tochtvrij. Het hele huis zit prachtig in het isolerend kunststof. Zelfs de houten betimmering tussen de verdiepingen is vervangen door Keralit gevelpanelen. Schilderen is voor altijd verleden tijd. Tochtvrij wonen, ik kan het iedereen aanbevelen.” Omdat zij behalve isolerende kozijnen met HR++ glas ook de vloer en het dak lieten isoleren, werden zij verrast met een niet mis te verstane subsidie.

Christiaan vertelt:

"We bekeken verhalen en reviews op internet en kwamen onder meer bij Multi Kozijn uit. Direct bij binnenkomst in de showroom kregen wij een goed gevoel bij het bedrijf."

keralit-bg

Aluminium vouwwand

Met een vouwwand kunt u een ruimte maximaal openen, terwijl u bij een schuifpui slechts vijftig procent van de gevel kunt openen. Er is veel mogelijk met een vouwwand; u kunt kiezen uit verschillende kleuren en materialen, de verhoudingen en hoeven niet altijd in een buitenmuur geplaatst te worden. Bij Multi Kozijn bieden we u graag op maat gemaakt advies om aan uw woonwensen te voldoen.

Aluminium vouwwand

Aan de achterzijde van het huis is een schitterende donkergrijze aluminium vouwwand geplaatst die in geopende toestand zorgt voor één grote opening naar de tuin. “We wilden altijd al zo’n harmonica vouwwand die we ooit ergens gezien hadden. Toen we dit huis kochten, zagen we daar ook direct mogelijkheden toe. We bekeken verhalen en reviews op internet en kwamen onder meer bij Multi Kozijn uit. Direct bij binnenkomst in de showroom kregen wij een goed gevoel bij het bedrijf. Zij waren de enige die zowel kunststof kozijnen als een vouwwand konden leveren. Wij wilden alles in één hand houden, dus de keuze was snel gemaakt. De samenwerking is uitstekend bevallen.”

Houten kozijnen versus kunststof kozijnen

Voorbijgangers verdraaien regelmatig hun nek als ze langs de woning van de familie Doense-van der Wilt lopen. “Het ziet er prachtig uit nu de ramen en deuren heel donkergrijs zijn in een houtnerf structuur. Soms zien en horen we mensen in het voorbijgaan stiekem tegen het kozijn kloppen om te checken of het inderdaad hout is. Nee dus.” Meer foto’s van deze renovatie vindt u op onze referentie pagina.

Voordelen van vouwwanden

 • green-check

  Veel licht

 • green-check

  Keuze uit houten of aluminium vouwwanden

 • green-check

  Isolerend en inbraakwerend

 • green-check

  Eenvoudig en licht te bedienen

 • green-check

  Op maat gemaakt en in velen kleuren leverbaar

 • green-check

  Ruimtes zijn flexibel in te delen

afspraak_bg

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak!

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden voor vouwwanden voor úw woning? Neem dan contact op met Multi Kozijn Bunschoten of bezoek de showroom aan de Haarbrug 6 in Spakenburg.