Multi Kozijn Spakenburg – Kunststof kozijnen

Zwarte aluminium kozijnen maken de woning lichter

“Mijn vriendin was direct verliefd op dit huis uit 1976. Ik moest er even aan wennen,” bekent Erik. Het stel liet hun oog vallen op een uniek herenhuis in Hoevelaken. Gebouwd in ‘Verhoevenstijl’ vol met ramen en deuren. Die waren allemaal aan vervanging toe, dus de hoogste tijd voor 18 aluminium elementen.

De vorig jaar aangeschafte woning bestaat uit 1 grote woonkamer met een vide waar zich 5 slaapkamers bevinden. Een ruim huis. Dat moet ook wel, want afhankelijk van de dag in de week heeft het stel 5 kinderen. “Zij moeten lekker kunnen bewegen. Zowel binnen als buiten,” vindt Erik.

Ramen en deuren schilderen

“We waren eigenlijk van plan de houten ramen en deuren te schilderen, maar volgens de schilder waren de kozijnen écht op.” Erik heeft daarom begin dit jaar de opdracht aan Multi Kozijn gegeven om de 8 deuren en de raampartijen in de achtergevel te vervangen door aluminium kozijnen. “Van 8 deuren zijn we terug naar 2 deuren en 6 ramen. Een klus van twee weken.“

Erik vertelt:

“Ook al konden we gebruikmaken van de Energiebespaarlening, het is een flinke investering waar we lang over na hebben gedacht."

keralit-bg

Aluminium kozijnen

Aluminium profielen zijn zeer goed geïsoleerd en geven een strakke en moderne uitstraling aan uw woning. Net als bij kunststof is ook dit materiaal onderhoudsarm: u hoeft uw kozijnen nooit meer te schilderen.

Energiebespaarlening

“Ook al konden we gebruikmaken van de Energiebespaarlening, het is een flinke investering waar we lang over na hebben gedacht. We hebben op Google een aantal aanbieders gezocht van aluminium kozijnen en reviews bekeken. Bij Multi Kozijn hadden we snel contact dus we zijn die showroom gaan bezoeken. Dat is een hele goede keuze geweest. Dat voelden we ook toen de eigenaar hier kwam inmeten. Hij dacht uitstekend mee en de monteurs lieten alles na een werkdag netjes achter. Gestofzuigd en al. We hoefden niet eens naar een hotel. We konden gewoon verder wonen tijdens de werkzaamheden in december”

Zwarte aluminium kozijnen

De aluminium kozijnen van dit unieke familiehuis zijn zowel binnen als buiten zwart. “Zó mooi. En ik hoef ze lekker nooit meer te schilderen. De achterkant moet ooit nog gebeuren, maar de voorkant is nu af: Op de 5 slaapkamers zijn aluminium draaikiepramen geplaatst en beneden prachtige openslaande tuindeuren die de woning met de ruime tuin verbinden. Nu de dikke houten profielen plaats hebben gemaakt voor mooie slanke aluminium profielen, is de woning een stuk lichter.

Lagere energierekening

Het glas is ook vernieuwd. “We wonen dicht bij de snelweg, we merken met het HR++ isolatieglas dat het geluid van de weg minder binnenkomt. De energierekening zal daardoor vast ook teruglopen,” lacht Erik.

Voordelen van aluminium kozijnen

 • green-check

  Aluminium is licht, maar sterk materiaal

 • green-check

  Onderhoudsarm

 • green-check

  Duurzaam

 • green-check

  Voorzien van keurmerken Qualicoat en VMRG

 • green-check

  Hoge warmte- en geluidsisolatie

afspraak_bg

Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak!

Bent u ook benieuwd of aluminium kozijnen passen bij úw woning? Neem dan contact op met Multi Kozijn Bunschoten of bezoek de showroom aan de Haarbrug 6 in Spakenburg.