Karin en Alberto uit Amersfoort wilden écht graag overstappen naar kunststof kozijnen aan de zuidzijde van hun woning in de wijk Nieuwland, want het vurenhout hield het niet langer vol. Dat er iets gebeuren moest, wisten ze toen ze deze woning vier jaar geleden kochten. We maakten een afspraak bij Multi Kozijn in hun showroom in Bunschoten-Spakenburg.

Isolerende schuifpui in Amersfoort

Eigenlijk wilden we exact hetzelfde als wat we hadden, maar dan van kunststof. Maar de adviseur dacht goed mee en opperde om een isolerende schuifpui te nemen in plaats van de openslaande tuindeuren terug te brengen. Een topadvies, want daarmee maken we optimaal gebruik van ons terras en de tuin. En de woning lijkt dankzij de schuifpui zóveel groter nu.”

Renovatie achtergevel

Op de bovenverdieping is ook een aanpassing gedaan. De uitzetramen naast de vaste ramen werden draaikiepramen, voorzien van insectenhorren. Doordat de draaikiepramen standaard vier ventilatiestanden hebben, waren ventilatieroosters niet nodig. “Het geheel is zó mooi. Alle kozijnen en draaidelen zijn wit. Dat is zoals het was.” De antracietkleurige gevelpanelen zijn vervangen door dezelfde kleur Keralit gevelbekleding. “Dat betekent dat we die kant van de woning nooit meer hoeven te schilderen.”

Lees ook het complete verhaal waarin Karin vertelt over de renovatie van de achtergevel van haar woning in Amersfoort.