De familie is erg blij met de Schüco aluminium vouwwand. “Ik wilde de hele achtergevel open kunnen zetten richting de tuin en het water. Afgelopen zomer hebben we dat volop gedaan,” vertelt de bewoner trots. “Het kookeiland en de bar staan richting de pui opgesteld, het voelt daardoor alsof je buiten zit. Ook als de aluminium vouwwand gesloten is, hebben we een heerlijk uitzicht op het gras en de steiger. Heel rustgevend.”

Aluminium vouwwand in plaats van schuifpui

De familie bekeek de mogelijkheden van een schuifpui, maar stapten hier vanaf omdat deze altijd een vast deel heeft. Zij wilden zonder enige concessie de gehele achtergevel kunnen openen, dus zetten zij hun zoektocht voort richting een Schüco aluminium vouwwand. Ze vergeleken een houten vouwwand met een vouwwand van staal, aluminium en kunststof. Het moest perfect zijn, aldus de bewoner: “Ik had sowieso een vouwwand voor ogen met glas volledig van boven naar beneden, zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een bovenlicht. Met een houten vouwwand houd je amper glas over vanwege de brede profielen, dus die mogelijkheid viel snel af. Staal is erg duur en isoleert matig en dus kozen we uiteindelijk voor de smalle profielen van aluminium.”

Vouwwand met isolatieglas

“Omdat de vouwwand voor het grootste deel uit glas bestaat, dacht ik dat het kouder zou zijn bij het glas, maar dat valt gelukkig honderd procent mee met dit HR++ isolatieglas.” De familie is erg tevreden over de samenwerking met het team van Multi Kozijn. De uitvoering was in alle opzichten heel netjes.

Lees ook het hele verhaal over deze verbouwing.