Carola en Jeroen kochten een woning in de Amersfoortse wijk Nieuwland. “We hebben gelijk alle kozijnen in het hele huis  vervangen voor kunststof. Alleen de schuurdeur is nog van hout,” vertelt Carola. Verder zijn alle kozijnen onderhoudsarm.

Ook al staat deze wijk bekend om de problemen met de vurenhouten kozijnen die snel rotten, de meeste kozijnen van Carola en Jeroen zagen er op het eerste gezicht nog prima uit. Toch besloten ze preventief álle houten kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen, draaikiepramen, openslaande deuren en een zelf samengestelde isolerende voordeur.

Openslaande tuindeuren in Amersfoort

Carola vertelt verder: “We hadden dit verbouwproject kunnen verspreiden over vier jaar, maar dachten: ‘laten we het gelijk goed doen’. En dat hebben we dus gedaan.”
Al met al viel deze renovatie reuze mee. Binnen anderhalve week waren 11 kozijnpartijen vervangen, inclusief passende horren en waren de isolerende openslaande deuren voorzien van een openslaande hordeur. Zelfs de raamdecoratie is door Multi Kozijn verzorgd. Keurig met magneten op het kozijn zodat er geen schroef- en boorgaten nodig waren.